Η ιταλική φίρμα design που έγινε κυρίως γνωστή από το supercar Vulcano, επανέρχεται με ένα διαφορετικό concept το οποίο εστιάζει στην αποτύπωση του «ιδανικού» τετράτροχου για το αυτόνομο μέλλον.

Το Nucleus όπως ονομάζεται, συστήνεται ως το «απόλυτο πλήρως αυτόνομο living room» και υπόσχεται αυτονομία επιπέδου 5, εξ ου και ο θάλαμος επιβατών στερείται τιμονιού, πεντάλ ακόμα και καθίσματος οδηγού προσομοιάζοντας περισσότερο σε ένα high-tech χώρο διαβίωσης παρά σε εσωτερικό αυτοκινήτου.

Με μήκος 5,25 μέτρα, πλάτος 2,12 μέτρα και θηριώδεις τροχούς 26 ιντσών, το Nucleus υπόσχεται άνετη φιλοξενία σε έως και έξι επιβαίνοντες.

Χάρη στον ιδιόμορφο σχεδιασμό του που συνδυάζει γενναιόδωρες ποσότητες γυαλιού από τις οποίες αποτελούνται τα ανώτερα τμήματα του αμαξώματος, σε συνδυασμό με το ύψος των πλευρικών τμημάτων, οι επιβαίνοντες μπορούν να μετακινούνται με την «μέγιστη δυνατή ασφάλεια έχοντας απεριόριστη θέα».

Όπως και να έχει με τις επίσημες συστάσεις της ιταλικής φίρμας, το Nucleus αποτελεί καταφανώς μια σχεδιαστική μελέτη η οποία θα δώσει το «παρών» στην έκθεση της Γενεύης, επιχειρώντας να αποτυπώσει ένα αρκετά μακρινό μέλλον το οποίο απαιτεί πολλές την εκπλήρωση πολλών προϋποθέσεων πριν γίνει πραγματικότητα.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο