Σοβαρό ζήτημα με την νύφη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, με βάση έγγραφο που
δημοσιεύεται, η Αικατερίνη Λιάκου, σύζυγος του αδερφού του Αλέξη
Τσίπρα, κατέχει θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο Δημόσιο αλλά
και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου,
ως μετακλητή (και όχι αποσπασμένη) υπάλληλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με βάση το διατακτικό της απόφασης που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, «ανατίθενται από 01/09/2017 καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της ως προϊσταμένης στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθων 55, 556 και 57 του Προεδρικού Διατάγματος 63 του 2005».

Η κ. Λιάκου «είναι ικανό στέλεχος σε θέματα οργάνωσης ελεγκτικού έργου, του ΕΦΚΑ και η δουλειά που κάνει είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το πλάνο δράσης των ΠΕΚΑ πανελλαδικά», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Πετρόπουλος όταν του ετέθη το ερώτημα της «συμπτώσεως» ότι είναι και σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού. Η απάντηση που έδωσε ήταν ότι «επελέγη για το έργο αυτό και όταν ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στην κύρια θέση της».

Η ίδια όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα, για το αν είναι η σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού, αρκέστηκε να απαντήσει με ερώτηση, για το «αν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει», ενώ δεν κατέστη εφικτή νεότερη επικοινωνία της εφημερίδας μαζί της.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας