Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταθάκης: Κανονικά τα ενεργειακά έργα διασύνδεσης Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας

Σταθάκης: Κανονικά τα ενεργειακά έργα διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας

Ο αγωγός φυσικού αερίου και η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς δεν τίθεται θέμα παραβίασης των διεθνών κανόνων, επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ/ΜΠΕ με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο αγωγός φυσικού αερίου και η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς δεν τίθεται θέμα παραβίασης των διεθνών κανόνων, επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ/ΜΠΕ με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο κ. Σταθάκης επαναλαμβάνει τις διαβεβαιώσεις για διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης στις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ που τίθενται σε διαδικασία πώλησης, ενώ υπογραμμίζει ότι η λύση για τον Σταθμό του Αμύνταιου θα περιλαμβάνει θεσμικές διαδικασίες, ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα είναι απολύτως συμβατή με το κοινοτικό πλαίσιο κανόνων.

Χαρακτηρίζει, εξάλλου, σεβαστές τις διαφοροποιήσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων από βουλευτές της πλειοψηφίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι σχετικές συμβάσεις υπερψηφίστηκαν από τη συμπολίτευση, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Ερωτηθείς από το Πρακτορείο για τις πρόσφατες διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Σταθάκης παρατηρεί ότι ο πρωθυπουργός κατάφερε «να συνδυάσει με άριστο τρόπο την ανάγκη για εμπειρία με τη διάθεση για ανανέωση».

Τέλος, για το τρέχον διάστημα ως την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο κ. Σταθάκης υπογραμμίζει ότι «το επόμενο εξάμηνο, μέχρι την ολοκλήρωση του Προγράμματος, η κυβέρνηση καλείται να ολοκληρώσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για την μεταμνημονιακή εποχή, καθώς και τις όποιες μεταρρυθμίσεις εκκρεμούν».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024