Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν υποκύψαμε σε εκβιασμούς

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν υποκύψαμε σε εκβιασμούς

Πυρά εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφορικά με την υπόθεση του Ντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας προκειμένου να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πυρά εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφορικά με την υπόθεση του Ντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας προκειμένου να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η Νέα Δημοκρατία ακόμα μια φορά επιδίδεται σε μια άθλια δημαγωγία και αποδεικνύεται ανάξια των περιστάσεων» επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση-απάντηση στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα της μεταγωγής του Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναδιοργάνωση των φυλακών της χώρας και την μετατροπή του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλα καταστήματα κράτησης και, παράλληλα, τη μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων, ανάμεσα στους οποίους βέβαια θα είναι και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει στη σημερινή ανακοίνωσή του ότι η Νέα Δημοκρατία «με τη φθηνή ρητορεία του τρόμου και τα φληναφήματα για «νόμο και τάξη» παριστάνει την αμέτοχη ενός προβλήματος δεκαετιών που η ίδια δημιούργησε και δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει».

Αντίθετα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «η κυβέρνηση, δουλεύει με υπευθυνότητα και ξεκάθαρη κατεύθυνση: την ασφάλεια των πολιτών, το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό».

Η κυβέρνηση, συνεχίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «ασκεί πολιτική αρχών χωρίς εύνοιες αλλά και χωρίς εξαιρέσεις. Το ίδιο συνέβη και χθες: στο πλαίσιο μιας συνολικής απόφασης αναδιοργάνωσης της φυλακής Κορυδαλλού και λειτουργίας της ως κατάστημα κράτησης υποδίκων αποφασίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) η μεταγωγή πολλών κρατουμένων από και προς την Αθήνα.

Ακόμη, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπέκυψε σε κανένα εκβιασμό, περί μεταγωγής εδώ και τώρα, καθώς λειτούργησε στη βάση προειλημμένων αποφάσεων για μετακίνηση κρατουμένων, η υλοποίηση των οποίων θα είναι προοδευτική σε χρόνο που ούτως ή άλλως θα ανέκυπταν για πολλούς απ’ αυτούς, επιτακτικοί λόγοι, διεξαγωγής δικών κ.λπ.».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024