Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Κανόνας για ΝΔ - ΠΑΣΟΚ η πρακτική της βαλίτσας

Τζανακόπουλος: Κανόνας για ΝΔ – ΠΑΣΟΚ η πρακτική της βαλίτσας

«Πάει πολύ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της Siemens, της Νovartis, των εξοπλιστικών, των υπερκοστολογημένων δημοσίων έργων και των θαλασσοδανείων ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν κάνει κανόνα "την πρακτική της βαλίτσας", να κάνουν μαθήματα ηθικής στην σημερινή κυβέρνηση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Πάει πολύ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της Siemens, της Νovartis, των
εξοπλιστικών, των υπερκοστολογημένων δημοσίων έργων και των
θαλασσοδανείων ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν κάνει κανόνα «την
πρακτική της βαλίτσας», να κάνουν μαθήματα ηθικής στην σημερινή
κυβέρνηση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η κ. Γεννηματά οφείλουν σήμερα κιόλας αντί να κουνάνε το δάχτυλο παριστάνοντας τους ηθικά άμεμπτους να αναλάβουν την ευθύνη τους και με ταπεινότητα να ζητήσουν τουλάχιστον μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Υπογράμμισε ακόμη πως «το πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι ανεξέλεγκτες πρακτικές διαφθοράς που αναπτύχθηκαν στην χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και προετοίμασαν το έδαφος για την μεγάλη κρίση του 2009-2010».

Αναφερόμενος στα στοιχεία από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, σημείωσε πως προκύπτει ότι «για κάθε δημόσιο έργο την περίοδο από το 2003 ως το 2007 υπήρχε και συγκεκριμένη κοστολόγηση της μίζας στο 7% της αξίας του έργου, που κατευθύνονταν στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό την πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης εναντίον των τριών υπουργών της σημερινής κυβέρνησης που κατέθεσε χθες η Νέα Δημοκρατία.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, αναγνωρίζοντας τη δίκαιη απαίτηση του ελληνικού λαού, θα προβεί στις θεσμικά επιβεβλημένες κινήσεις με σεβασμό στο νόμο και το Σύνταγμα, ώστε να αναδειχθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι και να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε προ ολίγου και τυπικά η διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης με την έγκριση της έκθεσης συμμόρφωσης από το Euroworking Group. Οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δις ευρώ θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου, μετά τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τα εθνικά Κοινοβούλια, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος γνωστοποίησε ότι επίσης χθες ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των συζητήσεων των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς που αφορούσε κυρίως οργανωτικά ζητήματα ενόψει της 4ης αξιολόγησης. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων συμφωνήθηκε να ακολουθηθεί ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα με ορόσημο τη συνεδρίαση τουEurogroup της 21ηςΙουνίου.

in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024