Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεντάγωνο: Η κατηγορία αφορά την παράνομη διείσδυση στην Τουρκία

Πεντάγωνο: Η κατηγορία αφορά την παράνομη διείσδυση στην Τουρκία

Η κατηγορία της παράνομης διείσδυσης στην Τουρκία σε απαγορευμένη περιοχή είναι αυτή που ασκήθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, όπως ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής ανώτατη στρατιωτική πηγή του Πενταγώνου. Σημειώνεται πάντως ότι οι Τούρκοι και όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για δύο κατηγορίες που έχουν ασκηθεί στους δύο Έλληνες και μάλιστα η μία απ' αυτή είναι για κατασκοπεία.

Η κατηγορία της παράνομης διείσδυσης στην Τουρκία σε απαγορευμένη περιοχή είναι αυτή που ασκήθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, όπως ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής ανώτατη στρατιωτική πηγή του Πενταγώνου.

Σημειώνεται πάντως ότι οι Τούρκοι και όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για δύο κατηγορίες που έχουν ασκηθεί στους δύο Έλληνες και μάλιστα η μία απ’ αυτή είναι για κατασκοπεία.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια στρατιωτική πηγή οι Έλληνες στρατιωτικοί εισήλθαν από λάθος γύρω στις 2:30 το μεσημέρι της Πέμπτης σε τουρκικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση του ΓΕΣ δεν είχε ξεκαθαρίσει για το πού ακριβώς βρέθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ελληνική περίπολος «φέρεται να εντοπίστηκε σε τουρκικό έδαφος».

Από την Πέμπτη έως σήμερα, Παρασκυεή, το απόγευμα έχουν υπάρξει δύο επικοινωνίες του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. Η πρώτη έγινε την Πέμπτη και η δεύτερη την Παρασκευή το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταγώνου για τους δύο Έλληνες θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και θα παραμείνουν υπό κράτηση στην Αδριανούπολη έως ότου γίνει η κανονική δίκη και η ελληνική πλευρά ασκήσει έφεση με στόχο την απελευθέρωσή τους.

Mάνος Χαραλαμπάκης

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024