Μπακογιάννη: Χρειάζεται νέα στρατηγική έναντι της Τουρκίας
«Χρειάζεται μία νέα στρατηγική έναντι της Τουρκίας, μία δυναμική ελληνική πρωτοβουλία ουσιαστικού διαλόγου με τη γειτονική χώρα για να μπορέσουμε να ξαναδημιουργήσουμε τις ουσιαστικές γραμμές επαφής Αθήνας - Άγκυρας, οι οποίες σήμερα έχουν χαθεί» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Χρειάζεται μία νέα στρατηγική έναντι της Τουρκίας, μία δυναμική ελληνική πρωτοβουλία ουσιαστικού διαλόγου με τη γειτονική χώρα για να μπορέσουμε να ξαναδημιουργήσουμε τις ουσιαστικές γραμμές επαφής Αθήνας – Άγκυρας, οι οποίες σήμερα έχουν χαθεί» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση ότι απλώς «παρακολουθεί» τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο.
«Η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει πάρει νέα μορφή, είναι βέβαιο ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα, πολλά από αυτά για πρώτη φορά και με αυτήν την ένταση» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη και παρατήρησε ότι «τα Ίμια 2 έχουν χειρότερα αποτελέσματα από τα Ίμια 1».
Όπως σημείωσε, «βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα, η οποία εμφανίζεται και στο Αιγαίο, αλλά εμφανίζεται κυρίως στην Κύπρο και καθένας πρέπει να κάνει μία πολύ σωστή και σε βάθος ανάλυση των νέων δεδομένων. Η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία που ήταν πριν από δέκα χρόνια. Είναι μία διαφορετική Τουρκία, με διαφορετικούς εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς».
Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι ο κ. Ερντογάν αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό και κάνει κινήσεις στρατηγικής συνεργασίας, τις οποίες είχε αποφύγει στο παρελθόν.
«Τα δεδομένα που ξέραμε έχουν σαφώς διαφοροποιηθεί. Δεν είναι καθόλου τυχαία η παρουσία τουρκικών πλοίων στο Οικόπεδο 3 της Κύπρου. Έχει μεγάλη σημασία ποιο οικόπεδο επέλεξαν για να δημιουργήσουν την ένταση. Άρα, πιστεύω ότι η Τουρκία, στη φάση αυτή, έχει ανοίξει όλη της την βεντάλια και το σημερινό επεισόδιο, το οποίο παρουσιάστηκε στον Έβρο, και οι πρώτες αντιδράσεις από τουρκικής πλευράς δεν επιτρέπουν εφησυχασμό» συμπλήρωσε η ίδια.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Δουλειά της δικαιοσύνης δεν είναι να συγκαλύπτει την παρανομία και να προσφέρει ατιμωρησία σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί
- Ισόβια στον ηθοποιό Nathan Chases His Horse του «Χορεύοντας με τους λύκους» για σεξουαλικές επιθέσεις
- Άγιος Δημήτριος: Στο Ναυτοδικείο Πειραιά σήμερα ο 20χρονος που σκότωσε τον 27χρονο
- Ο τελικός Κυπέλλου αλλάζει τα σχέδια του Λανουά
- ΦΠΑ: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ οι μηδενικές δηλώσεις
- Οι Locomondo φέρνουν μια καλοκαιρινή δροσιά στην κάψα της Αθήνας
- Ένας νέος αγώνας πυρηνικών εξοπλισμών πλησιάζει – Υπάρχει τρόπος να τον σταματήσουμε;
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442