Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Όλοι ξέρουν τη σημασία του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ»

Σφαιρόπουλος: «Όλοι ξέρουν τη σημασία του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ»

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν τη σοβαρότητα και τη σημασία του ευρωπαϊκού ντέρμπι «αιωνίων» που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, την Παρασκευή (2/3, 21:15), για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Σε αυτό στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αναφορικά στην προετοιμασία της ομάδας του ως προς το πνευματικό κομμάτι, εξηγώντας παράλληλα πως η παρουσία νέων παικτών τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό, δεν... προκαλεί εκπλήξεις ως προς την αγωνιστική αντιμετώπιση, μέσα στο παρκέ.

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν τη σοβαρότητα και τη σημασία του ευρωπαϊκού ντέρμπι «αιωνίων» που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, την Παρασκευή (2/3, 21:15), για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Σε αυτό στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αναφορικά στην προετοιμασία της ομάδας του ως προς το πνευματικό κομμάτι, εξηγώντας παράλληλα πως η παρουσία νέων παικτών τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό, δεν… προκαλεί εκπλήξεις ως προς την αγωνιστική αντιμετώπιση, μέσα στο παρκέ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν μετρά απουσίες, με τον Μπόμπι Μπράουν να ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, την ώρα που ο Κιμ Τιλί αναμένεται να πάρει για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής, μετά την πολύμηνη απουσία του, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Παρουσία των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, αλλά και του αντιπροέδρου, Γιώργου Σκινδήλια, πραγματοποίησαν την απογευματινή προπόνηση οι «ερυθρόλευκοι», πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε αρχικά: «Παίζουμε ένα παιχνίδι που είναι εξίσου σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Θα παλέψουμε και οι δυο για τη νίκη. Για εμάς είναι πρωταρχικό στοιχείο να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει σε άμυνα και επίθεση. Παίζουμε εναντίον μιας ομάδας που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που πρέπει να κάνουμε».

Αναφορικά στο ντεμπούτο του Μπόμπι Μπράουν και την αναμενόμενη πρώτη παρουσία στο παρκέ του Κιμ Τιλί, μετά το σοβαρό τραυματισμό του: «Σίγουρα είναι δύο παιδιά που θα μας βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο μέλλον. Και τώρα μπορούν. Ο Τιλί ήταν και πριν εδώ, αλλά προέρχεται από τραυματισμό. Ο Μπράουν είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, είναι μία εβδομάδα μαζί μας και του έχουμε κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα. Και οι δύο είναι ετοιμοπόλεμοι και όσο περνά ο καιρός θα παίζουν καλύτερα και θα… αφομοιωθούν από την υπόλοιπη ομάδα».

Για το αν μία νίκη επί του Παναθηναϊκού αποτελεί καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ, ο Σφαιρόπουλος απάντησε:
«Δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει στο μέλλον. Σκεφτόμαστε μόνο αυτό το παιχνίδι. Έχουμε ισχυρό κίνητρο. Στην Euroleague διατηρούμε σταθερά καλή πορεία και η ομάδα βρίσκεται γενικά σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις μας. Δεν νομίζω ότι αυτή η νίκη θα “κρίνει” το πλεονέκτημά έδρας ή θα το “αγκαλιάσουμε”, αλλά σίγουρα θα είναι μία εκτός έδρας νίκη πολύ σημαντική, όπως και κάθε νίκη σε αυτήν τη φάση που βρισκόμαστε».

Στην ερώτηση για το πόσο δυσκολεύει το σκάουτινγκ του αντιπάλου, λόγω της προσθήκης νέων παικτών από πλευράς Παναθηναϊκού: «Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο και για εμάς, αλλά και για τους αντιπάλους μας το ότι θα χρησιμοποιηθούν νέοι παίκτες. Ξέρουμε πως λειτουργούσε ο Τζέιμς. Τον Πέιν τον είδαμε και από αυτό το παιχνίδι που έπαιξε ελάχιστα και ξέρουμε τα ατομικά χαρακτηριστικά του ως παίκτη. Το ίδιο θα έχει κάνει και ο Παναθηναϊκός και δεν νομίζω να μας δημιουργήσει κάποια έκπληξη, είτε να τους τη δημιουργήσουμε εμείς».

Σχετικά με την επιλογή του για τη 12άδα που θα χρησιμοποιήσει στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων»: «Θα δούμε πως θα είναι το ρόστερ μας. Είναι από τις λίγες φορές που έχω όλη την ομάδα μου διαθέσιμη, βασικά είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε όλοι μαζί και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η ομάδα και θα επιλεχθούν οι πιο έτοιμοι που θα μπορέσουν να παίξουν ένα ντέρμπι σαν αυτό».

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει τη δυσκολία ως προς την προετοιμασία της ομάδας του στο πνευματικό κομμάτι για ένα ντέρμπι «αιωνίων»:
«Αυτό είναι ένα παιχνίδι που θα καθένας ξέρει τη σοβαρότητα του και τη σημασία του και όλοι οι παίκτες γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν ισχυρό κίνητρο για να παλέψουν για τη νίκη», απάντησε ο Σφαιρόπουλος.

«Ξέρω τι θα πει ντέρμπι αν και δεν το έχω ζήσει»

«Ξέρω τι θα πει ντέρμπι “αιωνίων”, μόνο που δεν το έχω ζήσει,» δήλωσε ο Μπόμπι Μπράουν. «Το θέλουμε πολύ κι οι δυο», ήταν το μήνυμα του Γιώργου Πρίντεζη.

Μπράουν: Είμαι έτοιμος

Ο Μπόμπι Μπράουν είπε αρχικά: «Είμαι έτοιμος. Το τεχνικό επιτελείο και οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν, κάναμε στις προπονήσεις τα συστήματα. Ήταν μια καλή εβδομάδα, οπότε είμαστε έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι».

Για την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ και τί του έχουν πει οι «ερυθρόλευκοι»:
«Έχω δει πολλά τέτοια παιχνίδια. Έχω δει ακόμη κι όταν έπαιζα στον Άρη, από την τηλεόραση. Δεν έχω υπάρξει ποτέ, όμως μέρος τέτοιου αγώνα. Μου έχουν πει πάνω-κάτω τι να περιμένω. Θα είναι πάρα πολλοί φίλαθλοι, αλλά είμαστε όλοι έτοιμοι γι’ αυτόν τον αγώνα».

Για τον Κέι Σι Ρίβερς: «Σίγουρα είναι παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι. Είναι παίκτης κλειδί από τον πάγκο και τρομερός σουτέρ. Είναι ολοκληρωμένος παίκτης και παίκτης κλειδί για κάθε ομάδα».

Πρίντεζης: Το θέλουμε και οι δύο

Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε: «Κάθε παιχνίδι ενάντια στον Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστό. Σίγουρα οι αντίπαλοί μας θα έχουν υψηλό κίνητρο μετά την άσχημη εμφάνιση που έκαναν στην Κίμκι, αλλά κι εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να νικήσουμε για να βρεθούμε πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας. Ξαναλέω κάθε ματς είναι διαφορετικό και δεν παίζουν ρόλο ούτε οι παραδόσεις, ούτε τίποτα. Θα δούμε αύριο τι θα γίνει».

Ο έμπειρος φόργουρντ τόνισε πως του αρέσει, ότι θα παίξει σε γεμάτο γήπεδο, ενώ δεν έδειξε ν’ αγχώνεται που ο Παναθηναϊκός θα έχει δύο νέους παίκτες στο ρόστερ του: «Με την πάροδο των χρόνων νιώθεις πολύ όμορφα όταν παίζεις σε γεμάτα γήπεδα σε πολιτισμένη πάντα ατμόσφαιρα. Ο Παναθηναϊκός παίρνει πολλή δύναμη από τον κόσμο του, όμως εμείς από την πλευρά μας παίζουμε καλά στην Ευρώπη και θα φροντίσουμε να το δείξουμε άλλη μία φορά.

Ένα «διπλό» για τον Ολυμπιακό θα «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ; «Όχι, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Απομένουν αρκετά παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και μέσα στο ΣΕΦ, αλλά κι εκτός έδρας. Αν κερδίσουμε δεν σημαίνει αυτόματα πως θα πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας κι επίσης ούτε ο Παναθηναϊκός άμα χάσει βγαίνει εκτός. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε».

Ο Πρίντεζης είπε για τον Μπόμπι Μπράουν: «Είναι έμπειρος παίκτης, έχει ποιότητα κι αυτό φάνηκε στο φιλικό με το Λαύριο. Προσαρμόστηκε, έδειξε κάποια καλά σημάδια και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει. Μακάρι να υπάρχουν πολλές επιλογές, είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλοί παίκτες και σωστό rotation. Κάποια στιγμή που δεν είσαι αυτός που πρέπει, είναι σημαντικό να βρίσκεται κάποιος που θα δίνει λύσεις».

Για τις πολλές λύσεις που έχει πλέον ο Ολυμπιακός στην θέση «4»: «Μακάρι να έχουμε πολλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, όχι μόνο στην δική μου. Είναι πολύ σημαντικό ειδικά έτσι όπως είναι η Euroleague είναι πολύ σημαντικό να έχεις μεγάλο και να κάνεις καλύτερη προπόνηση. Εκτός αυτού είναι πολύ σημαντικό επίσης γιατί άμα δεν είσαι σε κακή μέρα, κάποιος άλλος μπορεί να μπει μέσα και να δώσει λύσεις».

Τέλος, για το αν ο «εγωισμός» των παικτών του Ολυμπιακού θα βγει στο ΟΑΚΑ λόγω του σερί 5-0 που έχει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό: «Πέρυσι, πριν ενάμιση χρόνο βρισκόμασταν εμείς σε μία παρόμοια θέση. Τώρα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι με το αν ο Ολυμπιακός κερδίσει 1-2 παιχνίδια σερί ή αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει 3-4 παιχνίδια σερί… ότι η μία ομάδα δεν είναι καλή ή ότι η άλλη ομάδα είναι υπερομάδα. Είναι και οι δύο πολύ δυνατές ομάδες, πολύ έμπειρες και πάντα αυτά τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά. Σίγουρα παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο κρίνει κάτι συγκεκριμένο».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024