Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τόσκας προς αστυνομικούς: Δεν είμαι ευχαριστημένος από τα τελευταία γεγονότα

Τόσκας προς αστυνομικούς: Δεν είμαι ευχαριστημένος από τα τελευταία γεγονότα

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο, με αυξημένη παρουσία ένστολων αστυνομικών για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας, θέτει σε εφαρμογή η ΕΛΑΣ, ύστερα από εντολές του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολιτη, Νίκου Τόσκα. Από σήμερα, 35 ζευγάρια ένστολων αστυνομικών προστέθηκαν στις υπάρχουσες ομάδες αστυνόμευσης και θα περιπολούν συνεχώς σε δύο βάρδιες, σε συγκεκριμένους τομείς ευθύνης το καθένα, σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και πλατείες.

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο, με αυξημένη παρουσία ένστολων αστυνομικών για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας, θέτει σε εφαρμογή η ΕΛΑΣ, ύστερα από εντολές του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Από σήμερα, 35 ζευγάρια ένστολων αστυνομικών προστέθηκαν στις υπάρχουσες ομάδες αστυνόμευσης και θα περιπολούν συνεχώς σε δύο βάρδιες, σε συγκεκριμένους τομείς ευθύνης το καθένα, σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και πλατείες.

Με αφορμή την έναρξη εφορμογής του σχεδίου, ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε το αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και μίλησε στο αμφιθέατρο σε αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα ενισχυμένα μέτρα, δίνοντας τις κατευθύνσεις από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, που στοχεύουν στη βελτίωση της κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του προς τα επιτελεία της ΕΛΑΣ για τα απανωτά γεγονότα που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, χωρίς να έχει υπάρξει καμία σύλληψη.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Η αστυνομία έχει πολλές επιτυχίες, αλλά τελευταία έχουν συμβεί πολλά περιστατικά, για τα οποία δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος». Συνεχίζοντας ο αν. υπουργός υπογράμμισε: «Δεν νοείται να υπάρχει αδιαφορία. Τα λάθη συγχωρούνται, γιατί λάθη κάνει αυτός που εργάζεται. Αυτός που καβαλάει το άλογο, θα πέσει κιόλας. Αλλά επαναλαμβανόμενα λάθη και αδιαφορία, πρέπει να ελέγχονται».

Σημειώνεται οτι ο κ. Τόσκας μετά τις καταστροφές στα καταστήματα της Ερμού, κάλεσε την Τετάρτη στο γραφείο του την ηγεσία της ΕΛΑΣ, στην οποία εξέφρασε την δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν έγινε καμία σύλληψη, αλλά και για την αντίδραση των αστυνομικών υπηρεσιών στα περιστατικά, όπως η ρίψη χειρομβοβίδας κοντά στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής, η έφοδος στα γραφεία της Novartis, η επίθεση ακροδεξιών στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά, παλαιότερα η παρέμβαση στην ισραηλινή πρεσβεία κ.λ.π.

Κατά την ομιλία του στη ΓΑΔΑ, ο αν. υπουργός έδωσε σαφείς εντολές να βρεθούν λύσεις, προκειμένου να βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους, ενώ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, όταν ζήτησε να του πουν πόσοι είναι οι επιπλέον αστυνομικοί που διατέθηκαν για την υλοποίηση του νέου σχεδίου και του είπαν ότι είναι μόνον 45.

Ακολούθως απευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς, που θα συμμετάσχουν στην αστυνόμευση του κέντρου, σημειώνοντας ότι η εικόνα τους είναι η εικόνα της Αστυνομίας και της χώρας, γι αυτό πρέπει να είναι άψογη η συμπεριφορά τους προς τους επισκέπτες και τους πολίτες και τα καθήκοντά τους να είναι σαφή. Εξήγησε ότι δεν μπορούν να είναι κάπου απλώς για να είναι, αλλά να εκτελούν συγκεκριμένες εντολές, που αν δεν υπάρχουν, θα πρέπει να ελέγχονται οι προϊστάμενοι τους.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι κατά την αλλαγή των βαρδιών «δεν νοείται να φύγουν οι προηγούμενοι, αν δεν έλθουν οι επόμενοι». «Η Ελλάδα και η Αθήνα ειδικότερα είναι πυλώνας σταθερότητας, γι αυτό την επιλέγουν τόσοι πολλοί επισκέπτες. Πρέπει λοιπόν να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας και προς τους επισκέπτες και προς τους πολίτες» είπε ο κ. Τόσκας, ο οποίος μετά την ομιλία του στο αμφιθέατρο, είχε ιδιαίτερη συνάντηση και με τους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ.

Οι περιπολίες ενστόλων στο κέντρο της Αθήνας, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι αξιωματικοί, είναι το πρώτο σκέλος του νέου σχεδίου για την καλύτερη αστυνόμευση, ενώ μελετώνται και πρόσθετες παρεμβάσεις. Το πρόγραμμα παρακολουθεί από πλευράς πολιτικής ηγεσίας ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ το επιχειρησιακό σκέλος χειρίζεται, σε στενή συνεργασία με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης.

Μετά την Αθήνα προβλέπεται ότι το μέτρο θα επεκταθεί στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024