Σε ποιους σταθμούς του Μετρό κλείνουν οι μπάρες στις 15 Μαρτίου
Οι μπάρες σε σταθμούς του Μετρό και του ηλεκτρικού θα κλείσουν σταδιακά εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου, ενώ στις 15 Μαρτίου θα κλείσουν όλες οι πύλες τους.
Οι μπάρες σε σταθμούς του Μετρό και του ηλεκτρικού θα κλείσουν
σταδιακά εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου, ενώ στις 15
Μαρτίου θα κλείσουν όλες οι πύλες τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, ο προγραμματισμός είναι ο ακόλουθος:
Ο σταθμός «Σύνταγμα» θα κλείσει την Κυριακή 4 Μαρτίου. Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσει.
Το διάστημα μεταξύ 5-10 Μαρτίου και 12-14 Μαρτίου το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής (εκτός δηλαδή 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00).
Οι σταθμοί «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.
Στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» οι πύλες έχουν ήδη κλείσει -η πύλη των ΑμεΑ παραμείνει ανοιχτή. Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ
Στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας
-Ξεπέρασαν τις 540.000 οι προσωποποιημένες κάρτες
-Ο προγραμματισμός του κλεισίματος των πυλών
A. O ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι έχουν εκδοθεί περισσότερες από 540.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card, κάτι το οποίο αναδεικνύει τη δυναμική του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Παράλληλα, έχει προσωποποιηθεί και αποσταλεί το σύνολο των αιτήσεων, που έχει υποβληθεί μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται άνεργοι και ΑμεΑ. Οι τρέχουσες νέες αιτήσεις διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστέρηση.
Σε ανέργους και ΑμεΑ έχουν εκδοθεί περί τις 45.000 προσωποποιημένες κάρτες.
Το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης πιστοποιείται μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr), από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου.
Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τα ανάλογα πεδία, η ΗΔΙΚΑ επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια, οι δικαιούχοι «φορτίζουν» το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.
Καλούνται οι εν λόγω δικαιούχοι (άνεργοι, ΑμεΑ), που δεν έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα, να προβούν σε αίτηση στο διαδίκτυο (www.athenacard.gr), είτε να μεταβούν στα εκδοτήρια προσωποποιημένων καρτών.
Β. Ο Οργανισμός συνιστά στο επιβατικό κοινό και για τη βέλτιστη εξυπηρέτησή του την προμήθεια εισιτηρίων με πολλαπλές διαδρομές (10 + 1, 5 + 0).
Η επικύρωση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, σε μετρό και ηλεκτρικό, γίνεται δύο φορές, μία κατά την είσοδο στις πύλες των σταθμών και μία κατά την έξοδο και πάντα στον αναγνώστη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.
Αντίστοιχα, σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ η επικύρωση γίνεται μία φορά κατά την είσοδο.
Ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους επιβάτες να επαναχρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες, διότι είναι επαναφορτιζόμενα.
Γ. Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το σταδιακό κλείσιμο των πυλών σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού.
Ο προγραμματισμός είναι ο ακόλουθος:
-Ο σταθμός «Σύνταγμα» θα κλείσει την Κυριακή 4 Μαρτίου. Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσει.
Το διάστημα μεταξύ 5-10 Μαρτίου και 12-14 Μαρτίου το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής (εκτός δηλαδή 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00).
-Οι σταθμοί «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.
-Στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» οι πύλες έχουν ήδη κλείσει (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.
in.gr
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
- «Κοινωνία Ώρα MEGA»: Σταθερό ραντεβού με την ενημέρωση και το καλοκαίρι
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)














![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442