Μετά τα πρώτα σκίτσα που αποτύπωναν τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της νέας γενιάς του Touareg, η VW έδωσε στη δημοσιότητα και το πρώτο teaser video όπου το μεγαλύτερο -για την Ευρώπη- SUV της γερμανικής φίρμας δείχνει να επιβεβαιώνει τις υποσχέσεις για πιο δυναμική και μυώδη σχεδίαση, προς όφελος μιας πιο επιβλητικής παρουσίας.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης και σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, το Touareg θα διαθέτει μια πλειάδα τεχνολογικών νεολογισμών σε επίπεδο συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης, δικαιώνοντας έτσι την θέση του στην κορυφή της SUV της γκάμας της VW η οποία φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τα μέτρα της κατηγορίας.

Έτσι, το Touareg υπόσχεται να διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους ψηφιακούς πίνακες οργάνων της κατηγορίας του το οποίο η VW αποκαλεί Innovision Cockpit, και το οποίο σε συνδυασμό με την μεγάλη κεντρική οθόνη αφής και τις νέες λειτουργίες θα εισαγάγει ένα νέο, πλήρως διασυνδεδεμένο σκεπτικό στα συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Επίσης αν και η VW δεν δημοσιοποιεί προς το παρόν λεπτομερείς πληροφορίες που να αφορούν τα υπόλοιπα στοιχεία του, φροντίζει να αναφέρει ότι στα χαρακτηριστικά του νέου Touareg θα περιλαμβάνεται αερανάρτηση αλλά και τετραδιεύθυνση, προβάλλοντας έναν ασφαλέστερο αλλά και δυναμικότερο χαρακτήρα από ποτέ.

Ανεξαρτήτως των επίσημων συστάσεων από μέρους της γερμανικής φίρμας, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει γίνει γνωστό η νέα γενιά του Touareg θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική MLB Evo όπου ήδη βασίζονται μοντέλα όπως η Porsche Cayenne, το Bentley Bentayga αλλά και το Lamborghini Urus με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δυνατότητες της νέας πλατφόρμας.

Ενδεικτικό είναι ότι ήδη φημολογείται μια σπορ έκδοση με τα διακριτικά “R” η οποία θα επωφεληθεί από τον πεντακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων δια χειρός Audi.

Όπως και να έχει, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η νέα πλατφόρμα θα συμβάλλει στον περιορισμό του βάρους του Touareg ενώ, η πιο ευέλικτη διάταξή της σε συνδυασμό και με μια μικρή αύξηση των διαστάσεών του, αναμένεται να μεγιστοποιήσουν την ευρυχωρία του.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας