Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ... υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τραμπ… υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης

Το νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ ανακοίνωσε την κατάθεση μήνυσης την μετά μια υποψηφιότητα που έλαβε, κατά τα φαινόμενα πλαστή, του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης.

Το νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ ανακοίνωσε την κατάθεση μήνυσης την μετά μια υποψηφιότητα που έλαβε, κατά τα φαινόμενα πλαστή, του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μια υποψηφιότητα που λάβαμε και αφορά τον Τραμπ είναι πλαστή», γράφει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νόμπελ ‘Ολαφ Νγιόλσταντ. Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες, αφήνοντας τη νορβηγική αστυνομία να ρίξει φως στην υπόθεση.

Όπως κάθε χρόνο, οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης πρέπει να κατατίθενται πριν από την 31η Ιανουαρίου και μόνο ορισμένες προσωπικότητες να μπορούν να προτείνουν ένα όνομα (βουλευτές, υπουργοί, πρώην τιμηθέντες με το βραβείο, ορισμένοι καθηγητές πανεπιστημίου…).

Παρότι η λίστα με τις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης παραμένει μυστική επί τουλάχιστον 50 χρόνια, το Ινστιτούτο Έρευνας της Ειρήνης του ‘Οσλο (Prio) έκανε γνωστό στην αρχή του μήνα ότι ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου συμπεριλαμβάνεται σε αυτή.

Ως επιβράβευση της «ιδεολογίας του για την επίτευξη της ειρήνης μέσω της ισχύος» ο Τραμπ φέρεται, όπως πέρυσι, να προτείνεται από έναν Αμερικανό που δεν ήθελε να δηλώσει δημόσια την ταυτότητά του, εκτιμά το Prio, ανεξάρτητο όργανο του ομίλου Νόμπελ που όμως παρακολουθεί τα θέματα αυτά από πολύ κοντά καταγράφοντας κυρίως τις υποψηφιότητες που ανακοινώνονται δημόσια.

Όλα δείχνουν πλέον ότι η υποψηφιότητα αυτή κατατέθηκε από ένα πρόσωπο που σφετερίστηκε μια ταυτότητα για να παρουσιάσει μια φαινομενική νομιμότητα.

Το Ινστιτούτο διευκρίνισε ότι έλαβε φέτος 329 υποψηφιότητες -έγκυρες- για το Νόμπελ Ειρήνης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που πρότειναν τα πέντε μέλη της επιτροπής η οποία δίνει το βραβείο, καθώς και τα μέλη αυτά μπορούν να προτείνουν ονόματα κατά τη διάρκεια της πρώτης ετήσιας συνεδρίασης του που διεξήχθη τη Δευτέρα.

Το όνομα ή τα ονόματα των βραβευμένων με Νόμπελ Ειρήνης θα ανακοινωθούν στις αρχές Οκτωβρίου.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024