Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κόντρα Εκκλησίας-Πολιτείας για το Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου

Νέα κόντρα Εκκλησίας-Πολιτείας για το Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την τροπολογία που αφορά στην διοίκηση του Πανελλήνιου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την τροπολογία που αφορά στην διοίκηση του Πανελλήνιου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Ο υπουργός Παιδείας έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν πέντε βουλευτές και σχετίζεται με τον έλεγχο του Ιδρύματος. Ξυδάκης, Συρίγος, Συρμαλένιος, Μανιός και Μεγαλοοικονόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ, Δανέλλης από το Ποτάμι και Ζουράρις, Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, ανέφεραν ότι πρέπει να τροποποιηθούν διατάξεις του «Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμου 590/1977) όσο και η κατάργηση διατάξεων του νόμου 4301/2014 (26 παρ. 1, 50, 51 παρ. 6), που όλες αφορούν στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος του Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου».

Συγκεκριμένα με την τροπολογία επανέρχεται το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου, στο κράτος ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και ουσιαστικά φεύγει από τον έλεγχο του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’.

Ο Αρχιεπίσκοπος με μια επιστολή που έστειλε στον υπουργό Παιδείας και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων κάνει λόγο για μονομερείς νομοθετικές πρωτοβουλίες που επιστρέφουν την πολιτική και θρησκευτική ζωή της Πατρίδας σε παλαιές και επώδυνες περιόδους πραξικοπηματικών επεμβάσεων της Πολιτείας σε εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε αυστηρό τόνο ήταν και η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου από το Βήμα της Βουλής ο οποίος τόνισε ότι η επιστολή έχει βάλει σε σοβαρές σκέψεις τον ίδιο και την κυβέρνηση.

«Όταν μιλάμε για Δημοκρατία, η Δημοκρατία είναι για όλους και όχι για κάποιους μόνο», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου συμπληρώνοντας ότι: «Εμείς διεκδικούμε την παράδοση, γιατί υπογραμμίζει μία ειρηνική συνύπαρξη χρόνων. Θα παρακαλούσα, με κάθε σεβασμό, να πω στην Ιερά Συνοδο ότι θα πρέπει να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της».

Το βράδυ της Δευτέρας η τροπολογία υπερψηφίστηκε παρόλο που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν την διαφωνία τους, καθώς το Ποτάμι ψήφισε θετικά.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024