Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έντονες αντιδράσεις για το μπαράζ πράξεων βίας από αντιεξουσιαστές

Έντονες αντιδράσεις για το μπαράζ πράξεων βίας από αντιεξουσιαστές

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει από κόμματα και φορείς το μπαράζ πράξεων βίας από αντιεξουσιαστές τις τελευταίες ημέρες. Σπασμένες βιτρίνες στην Ερμού, καταλήψεις, επίθεση σε καθηγήτρια της Παντείου, επίθεση με χειροβομβίδα σε ΑΤ, απειλές για «ισοπέδωση της πόλης». Τι περιμένει η κυβέρνηση για να δράσει αναρωτιούνται Αντιπολίτευση και φορείς, με κάποιους να επαναφέρουν θέμα παραίτησης Τόσκα. «Τον λόγο τώρα έχει μόνο ο πρωθυπουργός», τονίζει ο Γ.Καμίνης.

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει από κόμματα και φορείς το μπαράζ πράξεων βίας από αντιεξουσιαστές, που δηλώνουν αλληλέγγυοι στον Κ.Γιαγτζόγλου, τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα οι φόβοι εντείνονται για το σημερινό βράδυ (Τετάρτη) μετά και την είδηση της μεταφοράς του Κ.Γιαγτζόγλου στο νοσοκομείο.

Σπασμένες βιτρίνες στην Ερμού, καταλήψεις, επίθεση σε καθηγήτρια της Παντείου, επίθεση με χειροβομβίδα σε ΑΤ, απειλές για «ισοπέδωση της πόλης». Τι περιμένει η κυβέρνηση για να δράσει αναρωτιούνται Αντιπολίτευση και φορείς, με κάποιους να επαναφέρουν θέμα παραίτησης Τόσκα, και τη ΝΔ να καταγγέλλει την κυβέρνηση για «σκανδαλώδη ανοχή σε έκνομες πράξειςπροστατευόμενων συλλογικοτήτων» και «εκλεκτικές συγγένειες με το περιθώριο». «Τον λόγο τώρα έχει μόνο ο πρωθυπουργός», τονίζει ο Γ.Καμίνης.

Σημειώνεται ότι μόνο σήμερα Τετάρτη, έχει σημειωθεί σειρά επιθέσεων από αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης, όπως λένε, στον Κ.Γιαγτζόγλου και με αίτημα την επιστροφή του απεργού πείνας και δίψας στις φυλακές Κορυδαλλού. Τα επεισόδια ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ερμού, όπου ομάδες αντιεξουσιαστών έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές.

Ακολούθησε η κατάληψη των γραφείων της εφημερίδας «Αυγής», ενώ τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά με την επίθεση στην καθηγήτρια εγκληματολογίας του Παντείου. Ακόμη επιχείρησαν να ακυρώσουν ομιλία του προέδρου της Βουλής, Ν.Βούτση, σε ξενοδοχείο. Παράλληλα επεισόδια δημιούργησαν άλλες ομάδες και στην οδό Εγνατία στη Θεσσαλονίκη.

Καμίνης: Τον λόγο έχει τώρα ο πρωθυπουργός

Την καταδίκη του για τις επιθέσεις από ομάδες αντιεξουσιαστών, σε καταστήματα στην Ερμού και στο γραφείο της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Παντείου, Χριστίνας Ζαραφωνίτου, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι για μια ακόμη φορά, ουδείς συνελήφθη.

«Τον λόγο τώρα έχει μόνον ο πρωθυπουργός» τόνισε.

ΝΔ: Σκανδαλώδης η ανοχή της κυβέρνησης

Για σκανδαλώδη ανοχή της κυβέρνησης στις έκνομες πράξεις προστατευόμενων συλλογικοτήτων που έχει οδηγήσει στην απόλυτη καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, μιλά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Οι προστατευόμενες συλλογικότητες του κ. Τόσκα, για μια ακόμη φορά, επιδόθηκαν στην αγαπημένη τους ενασχόληση: Την καταστροφή καταστημάτων. Αυτή τη φορά χτύπησαν στον εμπορικότερο δρόμο της χώρας. Η σκανδαλώδης ανοχή της Kυβέρνησης στις έκνομες πράξεις τους έχει οδηγήσει στην απόλυτη καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» τονίζει ο κ. Χαρακόπουλος και συνεχίζει:

«Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με κρούσματα εντεινόμενης βίας, όπως η ρίψη χειροβομβίδας εναντίον Αστυνομικού Τμήματος, η έκρηξη με γκαζάκια σε τηλεοπτικό σταθμό και στην επιχείρηση της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η συνεχιζόμενη επαναστατική γυμναστική στα Εξάρχεια, όπου τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. Και φυσικά ο απολύτως ασύδοτος Ρουβίκωνας συνεχίζει τις καταδρομικές επιθέσεις».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – AΝΕΛ εξακολουθεί να αδιαφορεί για το πρόβλημα της ασφάλειας, επιλέγοντας να διατηρεί τις εκλεκτικές συγγένειές της με το περιθώριο. Τους λόγους τους γνωρίζει η ίδια. Οι πολίτες, όμως, δεν ανέχονται πλέον το καθεστώς της ανομίας που έχει επιβληθεί. Απαιτούν την εφαρμογή του νόμου και την άμεση και αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας» καταλήγει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.

Χριστοφιλοπούλου: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απλός θεατής

Έντονη κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ασκεί και η αρμόδια βουλευτής της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρακολουθεί ως απλός θεατής τις επαναλαμβανόμενες πράξεις βίας και ανομίας των γνωστών «συλλογικοτήτων» που πλέον αποθρασύνθηκαν. Και μάλιστα παρά την πληροφόρηση που είχε γι’ αυτό» επισημαίνει σε δήλωσή της η κ. Χριστοφιλοπούλου κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι «δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει την πρόληψη και την καταστολή τέτοιων ενεργειών, εκθέτοντας πλέον τα στελέχη και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.!»

Η βουλευτής της ΔΗΣΥ αναρωτιέται «ποιος θα αποζημιώσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν», καταλήγοντας «για αυτούς δεν υπάρχει ίχνος πολίτικης ευθιξίας! Προφανώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν φτάνει να ανασχηματιστεί, πρέπει να φύγουν όλοι μαζί!»

Πατούλης: Να προστατευτούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους

«Η πρωτεύουσα της χώρας δεν μπορεί να παραδίνεται κάθε λίγο και λιγάκι στις ορέξεις βανδάλων, που τη μετατρέπουν σε πεδίο μάχης», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Επίσης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, της ζητεί «να αναθέσει στις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες την ευθύνη αυτή».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024