Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

Σε νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκε εσπευσμένα νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος βρίσκεται για 8η μέρα σε απεργία πείνας και δίψας. «Οι χειρότεροι φόβοι μας για κίνδυνο της ζωής του, έχουνε επιβεβαιωθεί» δήλωσε ο δικηγόρος του κρατουμένου, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ζητώντας να εξεταστεί αύριο το αίτημά του για επιστροφή στις φυλακές Κορρυδαλού.

Σε νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκε εσπευσμένα νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, όπως αρχικά μετέδωσε γνωστη ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, βρίσκεται για 8η μέρα σε απεργία πείνας και δίψας για τη μεταφορά του στις φυλακές Λάρισας.

«Πριν λίγη ώρα ο σύντροφος υπέστη σοβαρό λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στο κελί του καθώς προσπάθησε να σηκωθεί. Είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας. Εχει αστάθεια όταν περπατάει και μόνιμη ζαλάδα που τον δυσκολεύει να μείνει όρθιος έστω και για λιγο. Επειδή τέτοια ώρα δεν υπάρχει γιατρός στις φυλακές Λάρισας κρίθηκε απαραίτητη η έκτακτη διακομιδή του σε εξωτερικό νοσοκομείο για εξετάσεις. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση. Δεν ξέρουμε ακόμα που μεταφέρθηκε» ανέφερε το indymedia.

Ραγκούσης: Θέμα ζωής και θανάτου για ένα νέο άνθρωπο

«Το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται υπό το καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας ήδη στο νοσοκομείο, σημαίνει ότι οι χειρότεροι φόβοι μας για κίνδυνο της ζωής του, έχουνε επιβεβαιωθεί» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δικηγόρος του κρατουμένου, Φραγκίσκος Ραγκούσης και συμπλήρωσε:

«Άμεσα πρέπει να γίνει αύριο η σύγκληση της ΚΕΜ (Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών). Είναι θέμα ζωής και θανάτου για ένα νέο άνθρωπο. Δεν μπορεί αυτοί που τάχθηκαν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο».

Την ίδια στιγμή ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο τα επεισόδια που προκάλεσαν, με τελευταίο τις καταστροφές καταστημάτων στην Ερμού έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις.

in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024