Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έως 5 Μαρτίου η εθελούσια έξοδος της τράπεζας Πειραιώς

Έως 5 Μαρτίου η εθελούσια έξοδος της τράπεζας Πειραιώς

Παράταση μέχρι τις 5 Μαρτίου έδωσε η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια από τις 2 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Παράταση μέχρι τις 5 Μαρτίου έδωσε η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια από τις 2 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Κύκλοι της τράπεζας μιλώντας στο in.gr αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα που προωθεί η τράπεζα. Η ελκυστικότητα των όρων της εθελουσίας εξόδου ήταν τόσο μεγάλη που στην επαρχία, όπου η τράπεζα Πειραιώς πρόκειται να κλείσει καταστήματα, η αποδοχή είναι συντριπτική.

Το πρόγραμμα προσφέρει μέγιστη αποζημίωση 61 μισθούς για τους εργαζόμενους άνω των 57 ετών, με πλαφόν αποζημίωσης τις 180.000 ευρώ, αλλά και μπόνους αποχώρησης για τους υπαλλήλους της περιφέρειας (εκτός Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης).

Το πρόγραμμα δίνει στους εργαζόμενους τις ακόλουθες επιλογές:

1. Να αποχωρήσουν άμεσα και να λάβουν εφάπαξ αποζημίωση. Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται από το εύρος ηλικίας και υπηρεσίας καθώς και τον τόπο εργασίας. Επιπλέον, για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπεται η πληρωμή των πλασματικών ετών.

2. Για τις μητέρες που βρίσκονται σε άδεια τοκετού ή λοχείας ή σε χρήση σωρευτικής άδειας, να λάβουν μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ η εργαζόμενη απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία.

3. Να λάβουν άμεσα ένα ποσό ως εφάπαξ αποζημίωση και παράλληλα μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ ο εργαζόμενος απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για πέντε έτη και παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων υποστήριξης και ενίσχυσης των εργαζομένων για εναλλακτικές επαγγελματικής συνέχειας.

Α.Π.

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024