Ενισχυμένη η διάθεση για επενδύσεις υψηλού κινδύνου χθες, σταθεροποιητικά σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στην εξαμηνιαία κατάθεση νομισματικής πολιτικής του Προέδρου της Fed J. Powell στο Κογκρέσο.

Ο δείκτης μεταποίησης Dallas Fed αυξήθηκε το Φεβρουάριο σε υψηλό (37,2, εκτίμηση: 30, Ιανουάριος: 33,4) από το Δεκέμβριο του 2005, προδιαθέτοντας θετικά για την ανακοίνωση του δείκτη μεταποίησης ISM (1/3). Οι πωλήσεις νέων κατοικιών σημείωσαν μη αναμενόμενη υποχώρηση τον Ιανουάριο σε χαμηλό (593.000, εκτίμηση: 647.000, Δεκέμβριος: 643.000) από τον Αύγουστο του 2017.

Ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed υποχώρησε τον Ιανουάριο σε χαμηλό (0,12, εκτίμηση: 0,25, Δεκέμβριος: 0,14) από τον Αύγουστο του 2017. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης M. Draghi δήλωσε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής επέκτασης της ΕΚΤ έχει συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και ότι είναι ακόμα αναγκαίο, ώστε να επιτευχθεί η άνοδος του πληθωρισμού προς το στόχο.

Στην Ευρωζώνη αναμένεται ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου. Στις ΗΠΑ πραγματοποιείται η κατάθεση νομισματικής πολιτικής του Προέδρου της Fed στο Κογκρέσο και ανακοινώνονται η αρχική μέτρηση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών Ιανουαρίου και οι δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο