Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai Kona Electric 2018: Ηλεκτρικό νταμπλ στην compact περιπέτεια

Hyundai Kona Electric 2018: Ηλεκτρικό νταμπλ στην compact περιπέτεια

Οι Κορεάτες αποκαλύπτουν την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του μικρότερου SUV τους το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση του στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, όντας διαθέσιμο εξαρχής σε δύο εκδόσεις που διαφέρουν σε αυτονομία και ισχύ.


H κορεατική φίρμα είχε εξαρχής ανακοινώσει την πρόθεσή της να προσθέσει στην γκάμα του Kona μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία και λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της στην 88η διεθνή έκθεση της Γενεύης, αποκαλύφθηκε, δίνοντας μια πρώτη αλλά σαφή εικόνα των αισθητικών και τεχνικών χαρακτηριστικών της.

Υπακούοντας στην ίδια σχεδιαστική λογική με τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου, το Kona Electric, έχει κατά 1,5 εκατοστό μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος στοιχείο που σε συνδυασμό με την κομψότερη γρίλια που φιλοξενεί την θύρα φόρτισης και τον διαφορετικό σχεδιασμό των θόλων και του spoiler προς όφελος της αεροδυναμικής, είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που δίνουν το στίγμα της διαφοροποίησης στην ηλεκτρική έκδοση.

Αντιστοίχως, το εσωτερικό του Kona Electric υιοθετεί τη γνώριμη αισθητική των υπόλοιπων εκδόσεων του, διαθέτοντας μια διαφορετική κεντρική κονσόλα προσανατολισμένη στις νέες ανάγκες του συστήματος μετάδοσης.

Σε κάθε περίπτωση, στο βασικό εξοπλισμό του ηλεκτρικού Kona περιλαμβάνεται οθόνη αφής επτά –ή προαιρετικά οκτώ- ιντσών για το infotainment ψηφιακό πίνακα οργάνων ενώ διαθέτει και head-up display όπου εμφανίζονται όλες οι ζωτικές ενδείξεις από την ταχύτητα έως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίες και τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης.

Παράλληλα στον εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται εργονομικά ηλεκτρικά καθίσματα οκτώ ρυθμίσεων προαιρετικά με λειτουργία ψύξης/θέρμανσης.

Ο χώρος του πορτ μπαγκάζ ξεκινά από τα 373 λίτρα ή 332 αν συνυπολογίσει κανείς τον χώρο αποθήκευσης του καλωδίου φόρτισης.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής του υπόστασης, το Kona Electric θα διατεθεί σε δύο διαφορετικές εκδόσεις που διαφοροποιούνται βάσει αυτονομίας και ισχύος κινητήρα.

Αναλυτικότερα, την βασική έκδοση του ηλεκτροκίνητου κορεατικού μοντέλου θα εφοδιάζει μοτέρ ισχύος 133 ίππων και 395 Nm ροπής το οποίο θα τροφοδοτείται από μπαταρία απόδοσης 39,2 kWh η οποία της εξασφαλίζει αυτονομία 300 χλμ.

Η ισχυρότερη έκδοση επωφελείται από ηλεκτρικό μοτέρ 201 ίππων και 395 Nm ροπής ενώ χάρη στην παρουσία μιας μπαταρίας 64 kWh υπόσχεται αυτονομία 470 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τους χρόνους επαναφόρτισης στην περίπτωση της βασικής έκδοσης απαιτούνται 6 ώρες και 10 λεπτά για μια πλήρη επαναφόρτιση ενώ σε αυτήν την ισχυρότερης εννέα ώρες και 40 λεπτά. Με τη συνδρομή του συστήματος ταχείας φόρτισης, το Kona Electric μπορεί να αναπληρώσει το 80% της ενέργειας των μπαταριών του σε 54 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του μοντέλου που συνοδεύεται από τον χαρακτηρισμό του «πρώτου sucbcompact αμιγώς ηλεκτρικού SUV», το Kona Electric υπόσχεται στη βασική του έκδοση επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα ενώ στην ισχυρότερη των 201 ίππων, ο χρόνος αυτός μειώνεται σε 7,6 δευτερόλεπτα. Σε αμφότερες τις εκδόσεις, η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 167 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024