Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Novartis, Αντωνοπούλου και τουρκική προκλητικότητα στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ

Novartis, Αντωνοπούλου και τουρκική προκλητικότητα στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ

«Η συσπείρωση του παλαιού πολιτικού συστήματος κατά των προσπαθειών της δικαιοσύνης για διαλεύκανση της υπόθεσης με τη Novartis» τονίστηκε στη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά των αποκαλύψεων για τη Ράνια Αντωνοπούλου και το επίδομα ενοικίου που εισέπραττε. 

«Η συσπείρωση του παλαιού πολιτικού συστήματος κατά των προσπαθειών της
δικαιοσύνης για διαλεύκανση της υπόθεσης με τη Novartis» τονίστηκε στη
διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε υπό
τον Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά των αποκαλύψεων για τη Ράνια Αντωνοπούλου και
το επίδομα ενοικίου που εισέπραττε.

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα που έχει ανακύψει με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου απασχόλησε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, επισημάνθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την κ. Αντωνοπούλου, στη διάρκεια της οποίας επικοινωνίας τής τονίστηκε πως «δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, κατά την οποία εισέπραττε επίδομα ενοικίου». Και δηλώθηκε πως ο πρωθυπουργός ανέμενε από την ίδια να προχωρήσει σε δηλώσεις, επι του ζητήματος. (σ.σ. η συζήτηση έγινε πριν τη δημοσιοποίηση του δελτίου Τύπου της κ. Αντωνοπούλου).

Στη ατζέντα της συνεδρίασης του ΠΣ και η υπόθεση Νοβάρτις, όπου αφενός έγινε ένας πρώτος απολογισμός της συζήτησης στη Βουλή, την προηγούμενη Τετάρτη και αφετέρου του πολιτικού κλίματος όπως έχει διαμορφωθεί. Επισημάνθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέλη του ΠΣ «η συσπείρωση του παλαιού πολιτικού συστήματος κατά των προσπαθειών της δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης» ενώ τονίστηκαν και οι «βεβιασμένες κινήσεις πανικού τόσο από τη ΝΔ, αλλά και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλιου του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν και τα αποτελέσματα της ‘Ατυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα και οι πρωτοβουλίες του κόμματος το προσεχές διάστημα αναφορικά με τις εξελίξεις στους κόλπους των σοσιαλδημοκρατών και των αριστερών πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Επίσης συζητήθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με αιχμή τη προκλητική στάση στην οποία επιδίδεται το τελευταίο διάστημα η ‘Αγκυρα και επισημάνθηκε η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε την τουρκική προκλητικότητα. Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ξεκάθαρη στάση της ΕΕ όπως εκφράστηκε από τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.

Στο ΠΣτου ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε και η πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Ενώ εκφράστηκε εκ νέου η απόλυτη στήριξη στις προσπάθειες του Υπουργείου Εξωτερικών για την επίλυση του ζητήματος.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024