Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Καταργεί ο Τσίπρας το επίδομα ενοικίου εξωκοινοβουλευτικών κυβερνητικών μελών

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, αναφέρουν πληροφορίες. Ο πρωθυπουργός, μετά το το σάλο που δημιουργήθηκε με την επιδότηση ενοικίου της Ρ.Αντωνοπούλου, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς στο οποίο η κυβέρνηση επενδύει πολλά εξαντλεί την αυστηρότητά του.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, αναφέρουν πληροφορίες.

Ο πρωθυπουργός, μετά το το σάλο που δημιουργήθηκε με την επιδότηση ενοικίου της Ρ.Αντωνοπούλου, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς στο οποίο η κυβέρνηση επενδύει πολλά, εξαντλεί την αυστηρότητά του.

Έτσι μετά την αποδοχή της παραίτησης της κυρίας Αντωνοπούλου, καταργεί και την επίμαχη διάταξη, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για νέα εκμετάλλευσή της από ανθρώπους που δεν την έχουν ανάγκη -στερώντας τη όμως ως παράπλευρη απώλεια και σε όσους πιθανώς την έχουν-, σε μια προσπάθεια να στείλει καθαρό μήνυμα ότι τέτοιες «νόμιμες, αλλά μη ηθικές ενέργειες» τιμωρούνται αυστηρά και δεν έχουν θέση στην κυβέρνησή του.

Οι κινήσεις αυτές εξηγούνται απολύτως από τη χρονική συγκυρία: Το πλήγμα από την υπόθεση της Ρ.Αντωνοπούλου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που η κυβέρνηση έχει σηκώσει ψηλά το σκάνδαλο της Novartis με κύριο και βασικό επιχείρημα ότι στοίχισε εκατ. ευρώ στον ελληνικό λαό είναι τεράστιο.

Με την Αντιπολίτευση δε να «τρίβει τα χέρια της», προϊδεάζοντας ότι θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο το γεγονός προκειμένου να πλήξει το προφίλ της κυβέρνησης ανοίγει νέο μέτωπο για την κυβέρνηση, που ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με εξαιρετικά κρίσιμα εθνικά, πολιτικά και οικονομικά θέματα.

Τι προβλέπει η επίμαχη διάταξη

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε η απόφαση του 1994 του τότε προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, που επιδοτούσε μόνο τη διαμονή βουλευτών της επαρχίας για 4 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα, συμπεριλαμβάνοντας και τα έξοδα των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, έγινε με το άρθρο 25 στο νόμο του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015). Η απόφαση ισχύει για τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έχουν δική τους κατοικία στην πρωτεύουσα, ανεξαρτήτως μισθώματος και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Α.Τ

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024