Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Toyota «μετακομίζει»... τo Νurburgring στην Ιαπωνία

Η Toyota «μετακομίζει»… τo Νurburgring στην Ιαπωνία

Ο ιαπωνικός όμιλος φέρεται να ετοιμάζει την κατασκευή ενός νέου κέντρου δοκιμών στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και μια μικρογραφία της απαιτητικής ευρωπαϊκής πίστας.

Τη δημιουργία ενός νέου εξαιρετικά περίπλοκου και μεγάλου κέντρου δοκιμών φέρεται να έχει δρομολογήσει ο ιαπωνικός όμιλος όπου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei, θα κατασκευαστεί και μια ρέπλικα της απαιτητικότερης πίστας της Ευρώπης.

Όπως διευκρινίζεται δεν θα πρόκειται μεν για πιστή αναπαράσταση της θρυλικής ευρωπαϊκής πίστας των 20,7 χλμ. αλλά για μια μικρογραφία της, μήκους περίπου 5,5 χλμ. η οποία ωστόσο θα φιλοξενεί όλη την ποικιλομορφία στροφών και διαφορετικών κλίσεων που καθιστά τη γερμανική πίστα μια από τις απαιτητικότερες στον κόσμο.

Η ιαπωνική μικρογραφία του Νurbugring θα αποτελέσει μέρος του νέου κέντρου έρευνας εξέλιξης και δοκιμών του ομίλου το οποίο συνολικά θα περιλαμβάνει 11 πίστες δοκιμών με επίκεντρο το Aichi, όπου βρίσκεται η πλειονότητα των εργοστασίων του ομίλου σε ιαπωνικό έδαφος, καθώς και η πόλη Toyota.

Σε ό,τι αφορά τις «αρμοδιότητες» του εκεί θα δοκιμάζονται, αρχικά τουλάχιστον, τα επί το έργο τα χαρακτηριστικά όλων των νέων μοντέλων Toyota, ανεξαρτήτως από τον τελικό εμπορικό προορισμό τους.

Το νέο κέντρο δοκιμών αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023 αντιστοιχώντας σε επενδύσεις περίπου τριών εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα απασχολεί 3.800 εργαζόμενους.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024