Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο αειθαλής Μπερλουσκόνι, στα 81 του, μίλησε δύο ώρες χωρίς να πιει γουλιά νερό

Ο αειθαλής Μπερλουσκόνι, στα 81 του, μίλησε δύο ώρες χωρίς να πιει γουλιά νερό

Τον θεωρούσαμε κουρασμένο από τις πολιτικές ή δικαστικές μάχες, απαξιωμένο από τις γκάφες του, καταβεβλημένο από τα προβλήματα υγείας, αλλά οι υποστηρικτές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνεχίζουν να βλέπουν στο πρόσωπό του έναν αποφασιστικό ηγέτη, πραγματικό πυλώνα της Ιταλίας. Στα 81 του χρόνια, ο βετεράνος της ιταλικής πολιτικής ζωής έδειξε για μία ακόμη φορά με τη σημερινή του εμφάνιση στο Μιλάνο ότι συνεχίζει να είναι υπολογίσιμη δύναμη.

Τον θεωρούσαμε κουρασμένο από τις πολιτικές ή δικαστικές μάχες, απαξιωμένο από τις γκάφες του, καταβεβλημένο από τα προβλήματα υγείας, αλλά οι υποστηρικτές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνεχίζουν να βλέπουν στο πρόσωπό του έναν αποφασιστικό ηγέτη, πραγματικό πυλώνα της Ιταλίας.

Στα 81 του χρόνια, ο βετεράνος της ιταλικής πολιτικής ζωής έδειξε για μία ακόμη φορά με τη σημερινή του εμφάνιση στο Μιλάνο ότι συνεχίζει να είναι υπολογίσιμη δύναμη. Όρθιος, χωρίς να κάνει παύση, χωρίς να πιεί μια γουλιά νερό, απηύθυνε ομιλία διάρκειας δύο ωρών μπροστά στους υποστηρικτές του και σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού σε θέατρο που του ανήκει.

Περνώντας από το ένα θέμα του εκλογικού του προγράμματος στο άλλο – από την φορολογική μεταρρύθμιση μέχρι την αύξηση των συντάξεων- εναλλάσσοντας επιθέσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων, κυρίως κατά του Κινήματος των Πέντε αστέρων, ο Σίλβιο, μαυρισμένος όπως πάντα, διάνθιζε την ομιλία του με αστεία που ανταμείβονταν με τα γέλια του ακροατηρίου του που τον καταχειροκροτούσε.

«Ποιος θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε; Ετσι όρθιος, χωρίς ένα ποτήρι νερό; Ούτε ένας νέος 20 ετών. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος», λέει με ενθουσιασμό η Ελγκα Μοράτι, συνταξιούχος νοσηλεύτρια 70 ετών.

«Είναι ο πραγματικός πυλώνας της Ιταλίας. Είναι ένας άνθρωπος ευλογημένος από τους Θεούς. Είναι σημαντικός για την Ιταλία μας διότι βουλιάζει στη σαπίλα. Μόνο αυτός μπορεί να την σώσει», λέει.

«Ενας φάρος, ένα ζωντανό παράδειγμα».

Εάν τα στηρίγματα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση Ipsos, βρίσκονται κυρίως ανάμεσα στους συνταξιούχους, τις νοικοκυρές και τους άνεργους, οι νέοι δεν απουσίαζαν σήμερα από το θέατρο στο Μιλάνο.

Ο Σίλβιο υπερβολικά γέρος; Μα καθόλου! «Μέσα του είναι αληθινά νέος. Η προεκλογική εκστρατεία το αποδεικνύει: είναι καθημερινά παρών στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο», λέει ο Τζουζέπε Πόρτα, 20χρονος φοιτητής, που θεωρεί ότι οι Ιταλοί και η Δημοκρατία τον καλούν. Για τον Σιμόνε ντε Τζόρτζιο, 20 ετών επίσης, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι «ένας φάρος, ένα ζωντανό παράδειγμα».

«Σε όλους τους τομείς όπου δραστηριοποιήθηκε, έδειξε πάντα ότι ήταν και ο πρώτος: στις επιχειρήσεις, στην τηλεόραση, στο ποδόσφαιρο, στην πολιτική…Είναι φαινόμενο», λέει ο νεαρός επαινώντας την «τεράστια ενέργειά» του.

Τι κι αν ο ηγέτης της Forza Italia είχε σειρά δικαστικών περιπετειών και μία καταδίκη για φορολογική απάτη το 2013, που του κόστισε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι; Δεν είναι παρά η συνέπεια μίας «πολιτικοποιημένης δικαιοσύνης», σύμφωνα με τους υποστηρικτές του.

«Στην Ιταλία, μέρος της δικαστικής εξουσίας ασκεί ενεργά πολιτική. Οι δικαστές τον καταδίωξαν…διότι κέρδιζε πάντα τις εκλογές», πιστεύει ο Σιμόνε Τζόρτζιο.

«Αυτά που πέρασε ήταν ανάρμοστα, ανήθικα», υπερθεματίζει ο Τζιάκομο Ζετσίνι, 72 ετών συνταξιούχος επιχειρηματίας.

«Ασφάλεια και σωφροσύνη»

Πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι ψηφίζουν Μπερλουσκόνι από την είσοδό του στην πολιτική το 1994.

Σύμφωνα με τον 76χρονο Ραϊμάντο Σουριάνο, «Ο Μπερλουσκόνι είναι ο πιο συγκροτημένος, ο πιο προετοιμασμένος, έχει τόση πείρα. Κι΄έπειτα είναι επιχειρηματίας: έχει δώσει δουλειά και συνεχίζει να δίνει δουλειά σε χιλιάδες πολίτες μέσω της Fininvest, των εκδοτικών επιχειρήσεων, του τραπεζικού τομέα.

Για τον Τζιάκομο, είναι άλλωστε «ο μόνος που έχει σοβαρό πολιτικό πρόγραμμα, αξιόπιστο και εφαρμόσιμο, που μπορεί να αναζωογονήσει τον κόσμο της εργασίας, την οικονομία».

«Αντίθετα με τον (Ματέο) Σαλβίνι, που είναι ωστόσο μία αξιόπιστη πολιτική φυσιογνωμία, έχει την ικανότητα να προσελκύσει επίσης τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Είναι ένα πρόσωπο που εμπνέει σιγουριά σε σχέση με τους άλλους πολιτικούς», λέει ο 38χρονος Φεντερίκο Γκουισκάρντο.

Για την Φεντερίκα Ζανέλα, υποψήφια της Forza Italia στο Μιλάνο, εκπροσωπεί επίσης «την ασφάλεια και τη σωφροσύνη» απέναντι στην λαϊκιστική πραγματικότητα, ειδικότερα το Κίνημα των Πέντε Αστέρων που προκαλεί φόβο, διότι όπου έχουν την εξουσία δεν καταφέρνουν να κυβερνήσουν».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024