Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναστασιάδης: Κάτω από απειλές δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση

Αναστασιάδης: Κάτω από απειλές δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση

«Κάτω από απειλές ή κάτω από εκβιασμό δεν είναι δυνατόν να υπάρξει με ελεύθερη βούληση κατάληξη σε λύση, η οποία να επιτρέπει τη δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας» τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης, σχολιάζοντας προκλητικές δηλώσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς και πώς επηρεάζουν το κλίμα σχετικά με τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού. Eξέφρασε δε την ελπίδα ότι η στάση προς την Τουρκία κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι η ίδια με αυτή της άτυπης συνόδου των ηγετών της ΕΕ.

Την ελπίδα ότι η στάση προς την Τουρκία κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι η ίδια με αυτή της προχθεσινής άτυπης συνόδου των ηγετών της ΕΕ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του απόψε (Κυριακή) επισήμανε ότι η στάση της άτυπης συνόδου «αποτελεί μια επανάληψη της ανάγκης αποφυγής της όποιας παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους».

Δεν χρειάζεται, είπε, ούτε υπεροψία ούτε και δημιουργία ενός κλίματος «που δεν θα επιτρέπει με σύνεση να χειριστούμε τα όσα οφείλουμε».

Κληθείς να σχολιάσει προκλητικές δηλώσεις από τουρκοκυπριακής πλευράς, ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι ο ίδιος εξέφρασε πολλές φορές ετοιμότητα για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, αλλά, πρόσθεσε, «για να πάει κανείς σε συνομιλίες θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «κάτω από απειλές ή κάτω από εκβιασμό δεν είναι δυνατόν να υπάρξει με ελεύθερη βούληση κατάληξη σε μια λύση, η οποία να επιτρέπει τη δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας». Συνεπώς, συνέχισε, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει η Άγκυρα, αλλά και οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι, ότι για να υπάρξει προοπτική και μέλλον – και προς όφελος του λαού μας – θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογος αλληλοσεβασμός.

«Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επιβολή της ισχύος διά των όπλων των διάφορων πολιτικών που αποφασίζονται στα όποια κέντρα, δεν θεωρώ ότι αποτελούν απάντηση σε αυτό που ο λαός μας, είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι, αναμένουν», κατέληξε ο κύπριος πρόεδρος.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024