Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας θέλει να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντίπαλους

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για οργανωμένη σκευωρία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για οργανωμένη σκευωρία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Μιλώντας σήμερα Σάββατο στην τηλεόραση του Σκάι, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis είπε ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντίπαλους με μια οργανωμένη σκευωρία» και πρόσθεσε ότι «δεν θα επιτρέψω να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου ενώ έχουμε σε εξέλιξη μεγάλα εθνικά θέματα».

Αναφερόμενος στο έργο της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Προανακριτική Επιτροπή οφείλει να ερευνήσει όλη την αλήθεια» και διεμήνυσε ότι «οι ευθύνες του πρωθυπουργού θα αναδειχθούν και θα κριθούν στις επόμενες εκλογές».

Ακόμα προέβλεψε ότι «αν ο κ. Τσίπρας κλείσει την Προανακριτική άρον – άρον θα θέλει συγκάλυψη. Η κυβέρνηση συγκάλυψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ποιον πείθει ο κ. Τσίπρας όταν αφήνει απ’ έξω τον Κουρουμπλή;», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να αποδοθούν παντού ευθύνες».

Τέλος, είπε ότι περιμένει κι άλλες επιθέσεις λάσπης από τον πρωθυπουργό και διευκρίσε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει τίποτα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και της υπερσυνταγογράφησης.

«Με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να επιστρέψουμε χρήματα στους πολίτες, στους συνταξιούχους, με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης», αντέτεινε ο πρόεδρος της ΝΔ και υποσχέθηκε ότι όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ το άρθρο περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει.

Η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους

Όσον αφορά την στάση της Τουρκίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δίκαιά της έναντι της Τουρκίας και συμπλήρωσε ότι στη συνάντηση που είχε με τον τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια του ζήτησε να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση.

«Η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους. Ας προσέξει πάρα πολύ ο κ. Τσίπρας πού οδηγεί τη χώρα», προειδοποίησε.

Μάλιστα πρόσθεσε πως επικοινώνησε με τον κ. Γιλντιρίμ με δική του πρωτοβουλία, καθώς δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.

«Δεν μπορεί ο Τσίπρας να είναι ένας κανονικός πρωθυπουργός, θέλει το διχασμό και την πόλωση», σημείωσε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει επενδύσεις

Αναφορικά με την οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η πραγματικότητα για τον έλληνα πολίτη είναι σήμερα ζοφερή. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει επενδύσεις, με σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της γραφειοκρατίας, θα μειώσει άμεσα τους φόρους, και θα ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι θα προχωρήσει σε μείωση κατά 30%, με τη ΝΔ να διαθέτει ένα συνολικό σχέδιο για την ακίνητη περιουσία.

«Θα εφαρμόσω όσα λέω τους πρώτους έξι μήνες» διαβεβαίωσε, εστιάζοντας και στο εισόδημα των συνταξιούχων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα ότι θα προστατεύσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. «Δεν θα δεχθώ εκμετάλλευση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε και ανέφερε ότι ξεκινάει σταυροφορία για νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα. «Δεν θα γίνουν απολύσεις. Το σχέδιό μου για το δημόσιο το συνδιαμορφώνω με τους δημόσιους υπαλλήλους», είπε.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι για την κυβέρνησή του θα διαλέξει και θα πορευτεί με τους καλύτερους. «Δεν χρωστάω σε κανέναν», τόνισε.

in.gr

Only in

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Καθώς η προσιτή διαβίωση γίνεται ολοένα και περισσότερο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει τον πρώτο επίτροπο της ΕΕ με άμεση ευθύνη για τη στέγαση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024