Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
«Ανανέωση»: Η τάση του Καμίνη μέσα στο Κίνημα Αλλαγής

«Ανανέωση»: Η τάση του Καμίνη μέσα στο Κίνημα Αλλαγής

Ο Γιώργος Καμίνης μίλησε το Σάββατο στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση των υποστηρικτών του, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Σαράφειου Αθλητικού Κέντρου. Περιέγραψε το πολιτικό και αξιακό στίγμα του δικτύου «Ανανέωση», το οποίο θα λειτουργεί ως ευδιάκριτη τάση στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο Γιώργος Καμίνης μίλησε το Σάββατο στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση των υποστηρικτών του, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Σαράφειου Αθλητικού Κέντρου. Περιέγραψε το πολιτικό και αξιακό στίγμα του δικτύου «Ανανέωση», το οποίο θα λειτουργεί ως ευδιάκριτη τάση στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος μας ένα κόμμα που θα προτείνει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας που θα συνδυάζει την παραγωγή πλούτου με την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ποιότητα ζωής, την ενσωμάτωση πολιτικών για την κλιματική αλλαγή, την αποκέντρωση, τις αρχές της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης, της αναδιανομής και αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές. Αλλά και σε ένα κόμμα που θα υπερασπίζεται ταυτόχρονα τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, την ανοικτή πρόσβαση στην τεχνολογία και την πληροφορία. Ένα κόμμα που ο πυρήνας της πολιτικής του θα υπηρετεί την ανάγκη να ξεκινούν οι άνθρωποι με ίσες ευκαιρίες τη ζωή τους». Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, πρόκειται για διαρκή και αδιαπραγμάτευτο στόχο καθώς οι παραπάνω αρχές αποτελούν την πεμπτουσία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και αυτές τις αρχές θα υπηρετήσουμε ως Ανανέωση μέσα στο νέο φορέα.

Ο Γιώργος Καμίνης επέμεινε στην ανάγκη να εξηγηθεί στην πράξη τι εννοούμε όταν μιλάμε για σοσιαλδημοκρατία και πρόοδο και τι μας διαχωρίζει από τη δήθεν αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ή τη δήθεν πολιτικά φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία. Επικαλέστηκε σειρά από ενέργειες στις οποίες προχώρησε ως δήμαρχος Αθηναίων τονίζοντας ότι δεν κατάφερε να χωρέσει στα παραδοσιακά και αρτηριοσκληρωτικά καλούπια της συντηρητικής Δεξιάς και της λαϊκίστικης Αριστεράς.

«Προσπάθησα να εφαρμόσω προοδευτικές πολιτικές. Πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, πολιτικές στήριξης των αδυνάτων και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολιτικές με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο», συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Καμίνης επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καθήκον να μην απογοητεύσει και να μην προδώσει την εμπιστοσύνη των 210 χιλιάδων πολιτών που έδωσαν μια ισχυρή εντολή για ένα νέο, ενιαίο κόμμα που θα εκφράσει όσους ασφυκτιούν από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της ΝΔ. «Η Παράταξή μας ήταν πρωταγωνιστής και πήγαινε τη χώρα μπροστά, μόνο όταν ήταν ενωμένη, σαν μια γροθιά. Μόνο έτσι θα γίνουμε δυνατοί και θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε ως ίσο προς ίσο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά οδηγεί τη χώρα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική παρακμή χτίζοντας παράλληλα απροκάλυπτα ένα μπετόν από ψηφοφόρους – πελάτες. Μόνο έτσι θα γίνουμε δυνατοί και θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε ως ίσο προς ίσο απέναντι και στη ΝΔ που στρέφεται συνεχώς στην ακροδεξιά«, υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Γιώργος Καμίνης έκανε ξεχωριστό κάλεσμα στους νέους που κατά βάση είναι απόντες από την πολιτική. «Ας είναι πρώτη μέριμνα όλων μας το πώς θα απαντήσουμε στο εξής ερώτημα: Πώς θα φέρουμε τους νέους πάλι στην πολιτική των ώρα που μας έχουν γυρίσει την πλάτη; Θα βρούμε την απάντηση μόνο εάν κατανοήσουμε γιατί μας γύρισαν την πλάτη. Πρώτα απ’ όλα δείχνοντας, με το ήθος, τη συμπεριφορά μας, την οργάνωσή μας, τη θεσμική μας παρουσία στην ευρύτερη έννοιά της, ότι αξίζει να συμμετέχει κάποιος στην πολιτική. Ότι κινητοποιείς τον ιδεαλισμό των νέων ανθρώπων όταν τους λες ότι συμμετέχοντας σε μια κοινή προσπάθεια, συνεισφέρεις στο γενικότερο καλό. Ότι μπορεί να μην οδηγείς τον κόσμο σ΄ έναν ιδεατό παράδεισο, αλλά ότι βαθμιαία κάνεις έναν γενναίο και έντιμο αγώνα για να οδηγήσεις σε μια κοινωνία πολύ πιο δίκαιη. Και βεβαίως, ότι αυτό θα γίνει και για τους ίδιους. Δεν είναι κάτι που αφορά το μέλλον μόνο. Αφορά και τις ίδιες τις ζωές τους. Άρα, Πολιτική, με Π κεφαλαίο, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια κοινωνία δίκαιη μεταξύ των γενεών. Για μια διαγενεακή δικαιοσύνη όπως τη λέμε.

Γιατί δεν είναι τυχαίο, ότι οι νέοι, όχι μόνο απομακρύνθηκαν από την πολιτική, αλλά απομακρύνθηκαν από τη χώρα γενικότερα. Έφυγαν, γιατί έβρισκαν τείχη μπροστά τους και ήρθε η ώρα αυτά τα τείχη να τα γκρεμίσουμε. Και θα πρέπει να κάνουμε την αρχή από το νέο μας κόμμα. Γιατί αυτοί που θα αναλάβουν να γίνουν οι σημαιοφόροι του εγχειρήματος σήμερα και της εθνικής προσπάθειας αύριο, είναι οι νέοι». Αναφορικά με τη λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «δημιουργούμε ένα νέο ενιαίο κόμμα, όχι ομοσπονδία των υπαρχόντων κομματικών σχηματισμών. Ένα νέο προοδευτικό κόμμα το οποίο θα λειτουργεί με τρόπο ανοικτό, δημοκρατικό, διαφανή, με ορατή την ευθύνη, με λογοδοσία, με σύγχρονες μεθόδους άμεσης, αλλά και ηλεκτρονικής επικοινωνίας και συμμετοχής, με θεσμοθετημένη τη λειτουργία των διαφορετικών δικτύων και ρευμάτων ιδεών στο εσωτερικό του. Γιατί αν θέλουμε μία κοινωνία ανοικτή, δεν μπορούμε παρά πρώτοι εμείς να είμαστε ανοικτοί, ανεκτικοί και υπόλογοι».

Τέλος, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, ο Γιώργος Καμίνης κάλεσε για ακόμη μια φορά να «πάρουν στην πλάτη τους» το δίκτυο που δημιουργήθηκε το περασμένο φθινόπωρο και να γίνουν οι ίδιοι οι φορείς και τα πρόσωπα της ανανέωσης που έχει ανάγκη ο προοδευτικός χώρος και η πατρίδα μας.

«Ξεκινήσατε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες αλλά συναντηθήκατε στο δίκτυό μας χάρη στην κοινή σας αταλάντευτη πίστη στις ιδέες της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και στις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Καταφέρατε κυριολεκτικά από το μηδέν, να πάρετε στις πλάτες σας μια υποψηφιότητα που δεν είχε προσβάσεις και μηχανισμούς και με μοναδικό εφόδιο την πίστη στις κοινές μας αξίες, αυτοοργανωθήκατε, δημιουργήσατε δίκτυα παντού και πετύχατε ένα μικρό θαύμα.

Την ύπαρξη ενός ευδιάκριτου και δυνατού δικτύου που πάλεψε στα ίσια πανίσχυρους μηχανισμούς κομμάτων αλλά και συστήματα ετών. Όλοι εσείς είστε και η μαγιά για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά μας και να εκφράσουμε ακόμα πιο δυναμικά την κοινωνία και τους πολίτες που ζητούν να υπερβούμε τα στενά όρια των υπαρχόντων κομμάτων. Σε αυτή μας την προσπάθεια, κοινή αφετηρία όλων μας παραμένει το δίκτυο που δημιουργήσαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Το δίκτυό μας που εξέφρασε τότε ένα απλό αλλά δυνατό αίτημα, μια αδήριτη ανάγκη, τόσο για το νέο μας κόμμα όσο και συνολικά για το πολιτικό μας σύστημα: Την ανανέωση παντού, σε πρόσωπα, αντιλήψεις και πρακτικές. Η ανανέωση επιβάλλεται να είναι η πυξίδα μας και σήμερα. Γιατί η ανανέωση είναι ο σπόρος που κινητοποιεί, συγκινεί και εμπνέει, είναι η κινητήρια δύναμη που φέρνει αλλαγές και δίνει ελπίδα στους πολίτες, είναι ο πυρήνας και το Ιερό Δισκοπότηρο κάθε προοδευτικής πρότασης».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Αν κερδίσουμε το in-season tournament, θα παίξω τα λεφτά στο 34 κόκκινο»! (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την πορεία των Μιλγουόκι Μπακς στο in-season tournament και αποκάλυψε τι θα κάνει το ατομικό χρηματικό έπαθλο αν τα «Ελάφια» κερδίσουν το τουρνουά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023