Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ παρουσίασε την Παρασκευή την πρότασή του για ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία αλλά και των ελέγχων για την αγορά όπλων, μετά το μακελειό στο Λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, όπου ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ εκτέλεσε 17 μαθητές και καθηγητές την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σκοτ είπε ότι θα συνεργαστεί με τους νομοθέτες της Πολιτείες κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες με στόχο να αυξηθεί στα 21 το όριο ηλικίας (από 18 σήμερα) για όσους θέλουν να αγοράσουν οποιουδήποτε τύπου όπλο στη Φλόριντα. Θα διατηρηθούν κάποιες εξαιρέσεις μόνο για τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς.

Ο κυβερνήτης είπε επίσης ότι θα τροποποιήσει τον νόμο ώστε «να καταστεί ουσιαστικά αδύνατον για όποιον έχει ψυχολογικά προβλήματα να χρησιμοποιεί όπλα». Θέλει επίσης να απαγορευτεί η πώληση των υποκόπανων ανάδρασης («bump stock»), που μετατρέπουν τα ημιαυτόματα όπλα σε αυτόματα, ικανά να βάλουν εκατοντάδες σφαίρες το λεπτό.

Ο Σκοτ, ο οποίος έχει στηριχθεί από την National Rifle Association (NRA-το πανίσχυρο λόμπι των υποστηρικτών της οπλοκατοχής) ζήτησε επίσης να υπάρχει υποχρεωτικά ένας αστυνομικός σε κάθε σχολείο και να γίνονται επίσης υποχρεωτικά ασκήσεις στους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό για το πώς θα αντιμετωπίζουν περιστατικά με ενόπλους στα σχολεία.

Σήμερα, για πρώτη φορά, οι καθηγητές επέστρεψαν στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας που παραμένει κλειστό από τις 14 Φεβρουαρίου. «Ανυπομονούν να γυρίσουν πίσω για να βρίσκονται με τα παιδιά. Παρηγορούν ο ένας τον άλλον», σχολίασε ο σχολικός επιθεωρητής Ρόμπερτ Ράντσι.

Κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς περπατούσαν αργά στον χώρο, κοιτάζοντας τα λουλούδια και τα αυτοσχέδια μνημεία για τα θύματα της σφαγής. Μια γυναίκα δεν άντεξε και έπεσε στα γόνατα κλαίγοντας.

Οι επιστάτες του σχολείου το έχουν καθαρίσει και έφτιαξαν τα σπασμένα παράθυρα. Ωστόσο, το κτίριο όπου έγινε το μακελειό θα παραμείνει κλειστό, τόνισε ο Ράντσι ο οποίος έχει προτείνει να το κατεδαφίσουν και να ανεγείρουν στη θέση του ένα μνημείο.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο