Τους πρώτους γύρους στην πίστα πραγματοποίησε στην πίστα του Silverstone το νέο μονοθέσιο της Mercedes-AMG, πραγματοποιώντας παράλληλα την επίσημη πρεμιέρα του.

Σύμφωνα με την ίδια τη γερμανική ομάδα, η W09 EQ Power+ αποτελεί το πιο προηγμένο τεχνολογικά και πιο γρήγορο μονοθέσιο στην ιστορία της, με της ώρες εργασίας που «ξοδεύτηκαν» για την εξέλιξή του να υπερβαίνουν αθροιστικά τα 1.000 χρόνια.

Οι αεροδυναμικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν το 2018, με σημαντικότερο εκείνον που σχετίζεται με το ύψος τη περιορισμός στο ύψος του πίσω αεροδυναμικού πτερυγίου σχήματος “T”, σε συνδυασμό με την παρουσία του προαστευτικού cockpit (halo) έχουν αλλάξει την εικόνα του μονοθεσίου, το οποίο ωστόσο ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό την σχεδιαστική φιλοσοφία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes-AMG διατήρησε σταθερό ακόμα και το μήκος του μεταξονίου, διαψεύδοντας όσους προέβλεπαν τη μείωσή του ώστε το μονοθέσιο να γίνει πιο αποτελεσματικό σε «κλειστές» πίστες.

Η απόδοση αλλά και η αξιοπιστία αποτέλεσαν τα ζητούμενα για την εξέλιξη του υβριδικού συνόλου, το οποίο δεν παρουσιάζει δομικές αλλαγές σύμφωνα με τη γερμανική ομάδα ουσιαστικές αναβαθμίσεις.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο