Πενς: Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν «πυλώνας» ενός τυραννικού καθεστώς
Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Μάικ Πενς κατηγόρησε σήμερα την αδελφή του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με την οποία παρακολούθησαν μαζί την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, ότι είναι «πυλώνας» ενός τυραννικού καθεστώτος που καταπιέζει εκατομμύρια ανθρώπους.
Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Μάικ Πενς κατηγόρησε την αδελφή του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με την οποία παρακολούθησαν μαζί την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, ότι είναι «πυλώνας» ενός τυραννικού καθεστώτος που καταπιέζει εκατομμύρια ανθρώπους.
«Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένας κεντρικός πυλώνας του πλέον τυραννικού και καταπιεστικού καθεστώτος στον κόσμο, μιας μοχθηρής οικογενειακής κλίκας που βασανίζει, υποδουλώνει, αφήνει να λιμοκτονήσουν και φυλακίζει 25 εκατομμύρια ανθρώπους» δήλωσε ο Μάικ Πενς ενώπιον του Conservative Political Action Conference (CPAC), ενός ετήσιου συνεδρίου των συντηρητικών Αμερικανών, που διεξήχθη κοντά στην Ουάσιγκτον.
«Προς όλους εκείνους, στα ΜΜΕ, που πιστεύουν ότι εγώ θα έπρεπε να σηκωθώ και να χειροκροτήσω τους Βορειοκορεάτες, εγώ τους απαντώ: οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν τις φονικές δικτατορίες, εμείς αντιστεκόμαστε στις φονικές δικτατορίες» πρόσθεσε προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου.
«Και εμείς θα παραμείνουμε ακλόνητοι σε αυτό εωσότου η Βόρεια Κορέα σταματήσει να απειλεί τη χώρα μας και τους συμμάχους μας και έως τη στιγμή που θα εγκαταλείψει το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα για πάντα» τόνισε ο Μάικ Πενς.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και η Κιμ Γιο Γιονγκ παρακολούθησαν την 9η Φεβρουαρίου την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην ίδια κερκίδα, χωρίς ωστόσο να ανταλλάξουν ούτε μια κουβέντα.
Κατόπιν η Ουάσιγκτον αποκάλυψε ότι ο Πενς ήταν έτοιμος να συναντηθεί με μια αντιπροσωπία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Βόρειας Κόρεας, στο περιθώριο των Αγώνων, όμως αυτή «η σύντομη συνάντηση» ακυρώθηκε «την τελευταία στιγμή» από την Πιονγκγιάνγκ έπειτα από σκληρές δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ινδία: Πανικός σε πτήση της Swiss Air όταν πήρε φωτιά κινητήρας κατά την τροχοδρόμηση – Έξι τραυματίες
- Η πολλή δουλειά τρώει τον… εργαζόμενο: Η εργασία προκαλεί 840.000 θανάτους ετησίως
- Κυβέρνηση σε δίνη: Καταγγελίες, παρεμβάσεις και ο φόβος αποκαλύψεων προκαλούν πανικό για το πολιτικό κόστος
- Ουκρανία – Η ρομποτοποίηση ενός αδιέξοδου πολέμου
- Σκύλος και λύκος: Πόσο πραγματικά μοιάζουν;
- Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για destination weddings
- Δυο νεκροί στη βορειοανατολική Ουκρανία σε επιδρομή drones της Ρωσίας
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4): Δράση με Super League play out, τελικούς βόλεϊ και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)


























![Πυροβολισμοί και χάος στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ποιος είναι ο δράστης [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/108297319-1777170881223-f7206af5bd404f9c-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442