Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θύμα του μακελειού της Φλόριντα έγινε δεκτό στο Γουέστ Πόιντ

Θύμα του μακελειού της Φλόριντα έγινε δεκτό στο Γουέστ Πόιντ

Ο μαθητής Πίτερ Ουάνγκ, έγινε δεκτός μετά θάνατον από την στρατιωτική Ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, σε ένδειξη τιμής για τον ηρωισμό του κατά το μακελειό στο Πάρκλαντ της Φλόριντα.

Ο μαθητής Πίτερ
Ουάνγκ, έγινε δεκτός μετά θάνατον από την στρατιωτική Ακαδημία του Γουέστ
Πόιντ, σε ένδειξη τιμής για τον ηρωισμό του κατά το μακελειό στο Πάρκλαντ της Φλόριντα.

Η στρατιωτική Ακαδημία του Γουέστ Πόιντ ήταν το όνειρο του 15χρονου, ο οποίος είχε συμμετάσχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης εφέδρων αξιωματικών του αμερικανικού στρατού, που είναι γνωστό ως ROTC (Εκπαιδευτικό Σώμα Εφέδρων Αξιωματικών), προτού πεθάνει σαν ήρωας στην σφαγή στο σχολείο της Φλόριντα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συμμαθητές του διηγήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης ότι πέθανε ενώ κρατούσε ανοιχτή μια πόρτα για να επιτρέψει σε άλλους μαθητές να γλιτώσουν από τον 19χρονο που είχε ανοίξει πυρ εναντίον τους, ο οποίος σκότωσε συνολικά 17 ανθρώπους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 15χρονος φορούσε τη στολή του, του Εκπαιδευτικού Σώματος Εφέδρων Αξιωματικών, όταν ο δράστης του μακελειού τον πυροβόλησε.

Οι αξιωματούχοι του Γουέστ Πόιντ δήλωσαν ότι η κίνησή τους αυτή γίνεται για να τιμήσουν «τις ηρωικές πράξεις» του Πίτερ Ουάνγκ την ημέρα του φονικού στο σχολείο του.

Το Γουέστ Πόιντ, η παλαιότερη στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ, διευκρίνισε εξάλλου σε ανακοίνωσή της ότι δεν δέχεται σπουδαστές μετά θάνατον παρά μόνον σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Την περασμένη Τετάρτη 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα όταν ο 19χρονος, πρώην μαθητής του σχολείου, Νίκολας Κρουζ άνοιξε πυρ με ημιαυτόματη καραμπίνα.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024