Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στόχος να έρθουν περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα από τη Βρετανία

Στόχος να έρθουν περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα από τη Βρετανία

Τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα από το εξωτερικό τόνισαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της ετήσιας κοινής δεξίωσης για την κοπή της πίτας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα από το εξωτερικό τόνισαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της ετήσιας κοινής δεξίωσης για την κοπή της πίτας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Διακόσια μέλη του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, τραπεζικού και πολιτικού κόσμου και με την παρουσία της Βρετανής Πρέσβεως στην Αθήνα, κυρίας Κέιτ Σμιθ και της ελληνίδας προέδρου του Επιμελητηρίου κυρίας Αννας Καλλιάνη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην ιστορική κατοικία του εκάστοτε Βρετανού Πρέσβη στην Αθήνα, την οικία Ελευθερίου και Έλενας Βενιζέλου.

Στον χαιρετισμό της η Βρετανή Πρέσβης στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, συνεχάρη το νέο συμβούλιο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για το έργο του και εξέφρασε την ικανοποίηση της για την παρουσία πολλών Βρετανών και Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις δύο αυτές χώρες επιχειρηματικά.

Επεσήμανε δε ότι: «Στόχος μου φέτος είναι να φέρω περισσότερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά και να υποστηρίξω τις ελληνικές εταιρείες να επεκταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, δουλεύοντας μαζί με το Επιμελητήριο προς αυτή την κατεύθυνση».

Η Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κα Άννα Καλλιάνη, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, ιδιαίτερα από το εξωτερικό, επισήμανε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στη χώρα το 2018 καθώς κι ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην ανάκαμψη και τη διατηρήσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε τέλος τη σημαντική αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που γίνονται μέλη στο Επιμελητήριο, στοιχείο που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την ελληνοβρετανικές σχέσεις.

Επισήμανε ότι το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο φιλοδοξεί να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις, προγραμματίζοντας σειρά πρωτοβουλιών τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων από τη Μ.Βρετανία προς την Ελλάδα, όσο και για την ενίσχυση της παρουσίας ελληνικών επιχειρήσεων στη βρετανική αγορά, ενώ παράλληλα θα προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες ενημέρωσης προς τα μέλη του.

Ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της «Ευρώπη Ασφαλιστική» σε σύντομη ομιλία του τόνισε ότι για να γίνει η Ελλάδα πόλος έλξης επενδύσεων θα πρέπει οι επενδυτές να μπορούν να έχουν μια μακροπρόθεσμη εικόνα για τη χώρα, ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, ένα καθεστώς αδειοδοτήσεων απαλλαγμένο από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά και ταχύτερες διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης.

Τόνισε όμως ότι η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, η υπερχρέωση και η έλλειψη τραπεζικού συστήματος που θα μπορεί να ενισχύει με χορηγήσεις την υγιή επιχειρηματικότητα, αποτελούν σημαντικά εμπόδια. Ο κ. Μακρόπουλος έκλεισε λέγοντας πως η χώρα χρειάζεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην κανονικότητα διαμορφώνοντας περιβάλλον φιλικό προς τους επενδυτές.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024