Σημαντικός πυλώνας όχι μόνο για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις εξαγωγές αλλά και για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες στη χώρα μας - κυρίως οι μικρότερες από αυτές- υστερούν σε παραγωγικότητα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σημαντικός πυλώνας όχι μόνο για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις εξαγωγές αλλά και για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες στη χώρα μας – κυρίως οι μικρότερες από αυτές- υστερούν σε παραγωγικότητα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυτά επεσήμαναν σήμερα εκπρόσωποι του ΣΕΒ σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση, αύριο, ειδικού συνεδρίου για τις ΜΜΕ με πρωτοβουλία του Συνδέσμου.

Όπως τονίστηκε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ αρχίζουν να ανακάμπτουν από την κρίση του 2008, όμως στη χώρα μας εξαιτίας και των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις. Ο πυρήνας του προβλήματος είναι η χαμηλή παραγωγικότητα, που βρίσκεται στο 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου , ποσοστό που πέφτει στο 40% για τις πιο μικρές.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ θα πρέπει να τεθεί στόχος για δημιουργία 8.000 νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων έως το 2025, κάτι που θα οδηγούσε στη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, στην αύξηση του ΑΕΠ και των εξαγωγών (σωρευτικά) κατά 7,7 δισ. και 6 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι πολιτικές που προτείνει ο ΣΕΒ για την επίτευξη του στόχου εστιάζουν στην καινοτομία, τη διευκόλυνση των εξαγωγών, των συνεργασιών – συμπράξεων και συγχωνεύσεων, στην ανταγωνιστική χρηματοδότηση και στο ρυθμιστικό περιβάλλον (φορολογία, πτωχευτικό δίκαιο, κ.α.).

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr