Η γερμανική φίρμα συμπληρώνει τον χάρτη των ηλεκτροκίνητων σχεδίων της για το μέλλον, δίνοντας μέσω ενός teaser, την πρώτη -τρόπος του λέγειν- εικόνα για ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο το οποίο δυνητικά θα αποτελέσει την κορυφαία ηλεκτροκίνητη πρόταση στην γκάμα των Γερμανών.

Το πρωτότυπο sedan θα πραγματοποιήσει τη πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση της Γενεύης η οποία ξεκινά στις 6 Μαρτίου και σύμφωνα με τις συστάσεις, εκτός από τον αμιγώς ηλεκτροκίνητο χαρακτήρα και τις premium προδιαγραφές που υπόσχονται οι Γερμανοί, θα διαθέτει σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης το οποίο η VW αποκαλεί «ψηφιακό σωφέρ».

Εξ ου και το I.D. Vizzion Concept θα στερείται τιμονιού και πεντάλ προεικονίζοντας ένα πλήρως αυτόνομο μέλλον το οποίο θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και θα είναι σε θέση να διδάσκεται από τις συνθήκες αλλά και να μαθαίνει τις προτιμήσεις των επιβατών του οι οποίοι δεν θα χρειάζεται να εμπλακούν στη διαδικασία οδήγησης.

Για την ακρίβεια, η VW περιγράφει το αυτόνομο σκεπτικό στο οποίο υπακούει το αυτοκίνητο ως ιδανικό για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην οδήγηση λόγω π.χ. ηλικίας, στοιχείο το οποίο σε συνάρτηση με την υπόσταση του αυτοκινήτου ως ενός επιβλητικών διαστάσεων τετράθυρου μοντέλου με μήκους 5,11 μ. και premium προδιαγραφές καθιστά το I.D. Vizzion ιδανικό για λιμουζίνα ή για αντίστοιχου είδους υπηρεσίες μετακινήσεων που δεν απευθύνονται στα οδηγικά ένστικτα.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το I.D. Vizzion αξιοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 302 ίππων τα οποία του εξασφαλίζουν τη δυνατότητα τετρακίνησης και μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Το σύνολο συμπληρώνεται από μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 111 Kwh οι οποίες υπόσχονται αυτονομία 655 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι το I.D. Vizzion είναι το τέταρτο πρωτότυπο μοντέλο που αναλαμβάνει να δώσει μια γεύση από το ηλεκτρικό όραμα της VW, για το οποίο εφαλτήριο αποτελεί το 2019 οπότε και αναμένεται να παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής του I.D. Hatchback, ενός αμιγώς ηλεκτρικού πεντάθυρου hatchback που θα αναλάβει να μεταφέρει τη γερμανική φίρμα στην νέα εποχή.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις παραγωγής του crossover I.D. Crozz από το 2020 και ενός ακόμα αμιγώς ηλεκτρικού SUV μοντέλου το 2021, ενώ στην οικογένεια των αυτοκινήτων που συστήθηκαν ως πρωτότυπα με τα διακριτικά I.D. ανήκει και ένα minivan, το I.D. Buzz το οποίο έχει πάρει επίσης το πράσινο φως για την παραγωγή του από το 2022.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο της σειράς, I.D. Vizzion, επί του παρόντος δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα της παραγωγής του.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας