Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τζανακόπουλος: Ξέρετε ποιοι μας έλεγαν «συμμορίτες»;

«Έχουν να μας πουν "συμμορίτες" από τον Εμφύλιο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στη ΝΔ για την υπόθεση της Novartis. Χαρακτήρισε τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά κατά του πρωθυπουργού «κατάπτυστο και παραληρηματικό» κείμενο και καταλόγισε «ακροδεξιό παραλήρημα» στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ.

«Έχουν να μας πουν «συμμορίτες» από τον Εμφύλιο» τόνισε ο κυβερνητικός
εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στη ΝΔ για την υπόθεση της
Novartis. Χαρακτήρισε τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά κατά του πρωθυπουργού
«κατάπτυστο και
παραληρηματικό» κείμενο και καταλόγισε «ακροδεξιό παραλήρημα» στον πρώην
πρόεδρο της ΝΔ.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «πρωτοφανή ενέργεια και παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης» τη μήνυση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, τριών δικαστικών λειτουργών μεταξύ των οποίων και στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο ίδιος τόνισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται στους εισαγγελικούς λειτουργούς, μέσα σε αυτή τη μήνυση, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προσπάθεια χειραγώγησης, τρομοκράτησης, ακόμα και εκβιασμού της ελληνικής Δικαιοσύνης». Πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς «κάνει σαφείς υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο υποτίθεται θα όφειλαν να γράψουν το κείμενό τους».

Σχολίασε, ακόμη, πως είναι ενδιαφέρον να μιλά ο Αντώνης Σαμαράς για «παρακράτος», «ούτως ή άλλως ανήκει σε ένα πολιτικό παρακλάδι που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει παρακράτος».

Ξέρετε ποιοι μας έλεγαν «συμμορίτες»;

«Ξέρετε ποιοι μας έλεγαν «συμμορία» και από πότε έχουν να μας πουν «συμμορίτες»;» συνέχισε σε έντονο ύφος ο κ. Τζανακόπουλος, για να συμπληρώσει: «Έχουν να μας πουν «συμμορίτες» από τον Εμφύλιο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη μήνυση ως «κατάπτυστο και παραληρηματικό» το κείμενο, καταλόγισε «ακροδεξιό παραλήρημα» στον κ. Σαμαρά και τόνισε πως «οι κατηγορίες προς τον πρωθυπουργό της χώρας για «συμμορίτη» ξυπνούν εξαιρετικά θλιβερές μνήμες στον ελληνικό λαό».

Υποστήριξε ότι η στάση του κ. Σαμαρά «μάλλον υποδεικνύει με πάρα πολύ μεγάλη ένταση το άγχος, τον πανικό, τον φόβο του».

Ερωτηθείς για τη διαδικασία συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής, την Τετάρτη στη Βουλή, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν δέκα κάλπες, λέγοντας ότι «θα κρατήσουμε την ίδια στάση σε όλους και για τους δέκα. Γιατί αποτελεί τον μοναδικό θεσμικό τρόπο να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που εμπεριέχονται στη δικογραφία».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024