Θορυβημένη είναι η κοινωνία της Πάτρας από την καταγγελία οικογένειας ότι το 11 μηνών παιδί τους εισήχθη για νοσηλεία στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο μετά από διάγνωση ωτίτιδας και κατέληξε να προσβληθεί από ιλαρά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι γονείς στο gnomip.gr, πριν μερικές ημέρες το 11 μηνών αγοράκι τους διαγνώστηκε από ιδιώτη παιδίατρο με ωτίτιδα και κρίθηκε απαραίτητη η παραμπομπή του στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο της Πάτρας.

Την ίδια ημέρα είχε εισαχθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο και περιστατικό ιλαράς. Οι γονείς του αγοριού ζήτησαν να μην νοσηλευθεί το παιδί τους στο ίδιο δωμάτιο επειδή λόγω της μικρής του ηλικίας δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί κατά της ιλαράς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ιατρικό προσωπικό απάντησε στο αίτημα ης οικογένειας πως θα κρίνει και θα αποφασίσει αναλόγως.

Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα το βρέφος εμφάνισε υψηλό πυρετό και λίγα 24ωρα αργότερα και δερματικά εξανθήματα σε όλο του στο σώμα.

Το παιδάκι μέχρι και σήμερα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο με ιλαρά, με τους γονείς να υποστηρίζουν ότι κόλλησε από το «Καραμανδάνειο».

Να σημειωθεί ότι, με ιλαρά διαγνώστηκε και η μητέρα του 11μηνου βρέφους.

Σύμφωνα με την οικογένεια, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εκτός από τον γιο τους νοσηλεύονται τουλάχιστον άλλα τρία παιδιά με ιλαρά τα οποία επίσης είχαν επισκεφθεί το «Καραμανδάνειο».

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο