Τα γεγονότα που ακολούθησαν το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια τα μεσάνυχτα
της Δευτέρας καταδεικνύουν ότι βαθαίνει το χάσμα στις σχέσεις του
πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού εταίρου του υπουργού
Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενημερώθηκε για το συμβάν από τον υπουργό Αμυνας, αλλά από στενό συνεργάτη του που είχε συνομιλήσει με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνέβαλε στο να μην υπάρξει επιθετική απάντηση στους Τούρκους, κάτι που θα έριχνε λάδι στη φωτιά και δεν ήταν βέβαιο ότι θα εξασφάλιζε τη στήριξη από ΕΕ και Γερμανία.

Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν και το ζητούμενο και σημειώνουν ότι αντίθετα ο Πάνος Καμμένος είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας εμπρηστικές δηλώσεις του [«άμα θέλουν να έρθουν (στα Ίμια) να δούμε, θα φύγουν από εκεί;»] και άστοχες κινήσεις, π.χ. να εμφανίζεται με στολή παραλλαγής…

Ενδεικτικό της κατάστασης των σχέσεων των δύο κυβερνητικών εταίρων είναι ότι ο υπουργός Αμυνας ήταν εξαφανισμένος μετά το επεισόδιο στα Ίμια και εμφανίστηκε για να κάνει δήλωση δύο ημέρες μετά.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με την Τουρκία, να συζητήσει θέμα Καμμένου και για το λόγο αυτό υπάρχει μια ομπρέλα προστασίας για ευνόητους λόγους. Επιχειρούν να διαχειριστούν το ζήτημα με τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές παρενέργειες, καθώς μια ένταση στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα επηρεάσει καθοριστικά τον κυβερνητικό συνασπισμό.

*Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα Σαββατοκύριακο» που εκτάκτως κυκλοφορούν σήμερα, Παρασκευή

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο