Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλης κλίμακας τουρκική άσκηση στην περιοχή του Έβρου
Οι άνδρες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εν δράσει

Μεγάλης κλίμακας τουρκική άσκηση στην περιοχή του Έβρου

Εν μέσω τεταμένου κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας άσκηση στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, στη βορειοδυτική Τουρκία, με το σενάριο να προβλέπει τη διάβαση ποταμού και την κατάληψη εδαφών στην απέναντι όχθη αυτού.

Εν μέσω τεταμένου κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας άσκηση στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, στη βορειοδυτική Τουρκία, με το σενάριο να προβλέπει τη διάβαση ποταμού και την κατάληψη εδαφών στην απέναντι όχθη αυτού.

Στο πλαίσιο της εν λόγω άσκησης, που καλύφθηκε ειδησεογραφικά από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu με εντυπωσιακό τρόπο και την απαραίτητη μουσική υπόκρουση, άνδρες του Τουρκικού Στρατού διασχίζουν αθόρυβα το ποτάμι και καταλαμβάνουν προκαθορισμένες θέσεις στην απέναντι όχθη, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα για την άφιξη ενισχύσεων και τη μεταφορά αμφιβίων οχημάτων στην περιοχή διεξαγωγής της επιχείρησης.

Το σκηνικό συμπληρώνει η διάβαση του ποταμού από τεθωρακισμένα και τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα με τη βοήθεια πλωτών γεφυρών του Τουρκικού Μηχανικού.

Μολονότι δε γίνεται καμία αναφορά στον Έβρο ή την ελληνική επικράτεια εν γένει, είναι λογικό να προκαλούνται ανησυχητικοί συνειρμοί, δεδομένου του πρόσφατου περιστατικού στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, αλλά και των εμπρηστικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών από τουρκικής πλευράς.

in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024