Το τσεκούρι του πολέμου έθαψαν στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό, την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής και ο νυν αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ανακωχή, έπειτα από τις αναταράξεις που προκάλεσε η σύγκρουση Αντώναρου με Αδωνι Γεωργιάδη και η διαγραφή του πρώτου.

Τις τελευταίες ημέρες στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατούσε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που μιλούσαν για γαλάζιο εμφύλιο μεταξύ Μητσοτακικών και Καραμανλικών. Οι ευθείες επιθέσεις του «καραμανλικού» κ. Αντώναρου στον Γεωργιάδη έκαναν πολλούς να πιστεύουν ότι μιλά εξ ονόματος του κ. Καραμανλή. Ωστόσο, από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού διαρρεόταν η πληροφορία ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Αντώναρου, διαψεύδοντας ότι είναι δικές του απόψεις που οδηγούν σε σύγκρουση με την ηγεσία της ΝΔ.

Η παρουσία του κ. Καραμανλή στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας χθες αλλά και το ήρεμο κλίμα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι επικρατεί ανακωχή μεταξύ των δύο πλευρών. Και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι συχνές παρουσίες καραμανλικών στελεχών στα Μέσα Ενημέρωσης που μιλούν για την υπόθεση της Novartis στηρίζοντας την κοινή γραμμή του κόμματος.

Από την άλλη δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν για προσωπική στρατηγική από την πλευρά του κ. Σαμαρά, ειδικά μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας όπου αποθεώθηκε από τον κόσμο. Πολλοί είπαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης «σέρνουν» την ηγεσία της ΝΔ σε σκληρή γραμμή για το «Μακεδονικό».

Όμως, η υπόθεση της Novartis και η προσπάθεια στοχοποίησης από την πλευρά της κυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού και άλλων στελεχών, έφερε μια, φαινομενική, τουλάχιστον ηρεμία στις τάξεις της ΝΔ. Αλλωστε, η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος και η ανακοίνωση της μήνυσης που κατέθεσε κατά του πρωθυπουργού από το κτίριο της Πειραιώς, ήθελε να στείλει το μήνυμα της ενότητας στην παράταξη.

Δεν είναι επίσης τυχαία η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στην ομιλία του, στον πρώην πρωθυπουργό. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; ‘H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φαίνεται ότι στη ΝΔ συσπειρώνονται για να αντιμετωπίσουν την υπόθεση της Novartis και τη συνεδρίαση της επόμενης Τετάρτης. Θεωρούν επίσης ότι η κυβέρνηση με τους λάθος χειρισμούς της στα εθνικά θέματα, ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία η οποία μπορεί να εμφανιστεί με κοινή γραμμή και χωρίς διχόνοιες, τόσο στην υπόθεση της έντασης στο Αιγαίο όσο και στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο