Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα σε «Β» με θετικές προοπτικές

Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα σε «Β» με θετικές προοπτικές

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε «Β» από «Β-» προέβη η Fitch Ratings, διατηρώντας θετικό το outlook. Οι θετικές προοπτικές (outlook) αντανακλούν την προσδοκία του οίκου ότι η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής θα ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο του 2018 χωρίς τη δημιουργία αστάθειας και ότι το Eurogroup θα προσφέρει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους στην χώρα.

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε «Β» από «Β-» προέβη η Fitch Ratings, διατηρώντας θετικό το outlook.

Η Fitch στην ανάλυσή της εκτιμά ότι η βιωσιμότητα του χρέους της γενικής κυβέρνησης θα βελτιωθεί, υποστηριζόμενη από τη διατηρήσιμη ανάπτυξη, τους μειωμένους πολιτικούς κινδύνους, ένα σερί επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων της γενικής κυβέρνησης και από τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που ψηφίστηκαν για να εφαρμοστούν έως το 2020.

Όπως αναφέρει ο οίκος οι προσδοκίες για ομαλή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος διάσωσης μειώνουν τον κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη να υπονομευτεί από ένα πλήγμα στην εμπιστοσύνη ή από τη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών από την κυβέρνηση προς τον ιδιωτικό τομέα.

Το θετικό outlook αντανακλά την προσδοκία του οίκου ότι η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής θα ολοκληρωθεί επίσης ως τον Αύγουστο του 2018 χωρίς τη δημιουργία αστάθειας και ότι το Eurogroup θα προσφέρει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους στην χώρα.

Ακόμη ο οίκος εκτιμά ότι Ελλάδα και οι πιστωτές της θα στοχεύσουν σε μια «υβριδική καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ, που, όπως υποστηρίζει, δεν θα απαιτεί προληπτική γραμμή στήριξης, αλλά θα συνεπάγεται σημαντικούς όρους (conditionality).

«Θεωρούμε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι επίσημοι πιστωτές της θα έχουν ως στόχο μία υβριδική ‘καθαρή’ έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, η οποία θεωρούμε ότι δεν θα περιλαμβάνει μία προληπτική γραμμή στήριξης, αλλά θα συνεπάγεται σημαντικούς όρους πολιτικής», σημειώνει ο οίκος.

«Κατά την άποψή μας, τμήματα του πακέτου μεσοπρόθεσμης ελάφρυνσης του χρέους μπορεί να υπόκεινται σε όρους που είναι πιθανόν να επικεντρώνονται στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων και έχουν νομοθετηθεί για να ισχύσουν μετά τον Αύγουστο του 2018», προσθέτει ο Fitch.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι φαίνεται να μετατοπίζουν την εστίασή τους αναφορικά με τους όρους πολιτικής για την Ελλάδα από τους αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους στη σύνδεσή τους με τη μεσοπρόθεσμη αύξηση του ΑΕΠ, σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση του οίκου.

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024