Γιλντιρίμ: Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει «μυστικό εμπάργκο» στην Τουρκία
Για σειρά εχθρικών ενεργειών των ΗΠΑ εναντίον της Άγκυρας, οι οποίες περιλαμβάνουν και την επιβολή «μυστικού εμπάργκο», μίλησε, μεταξύ άλλων, ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνέντευξη του στο τουρκικό BBC.
Για σειρά εχθρικών ενεργειών των ΗΠΑ εναντίον της Άγκυρας, οι οποίες περιλαμβάνουν και την επιβολή «μυστικού εμπάργκο», μίλησε, μεταξύ άλλων, ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνέντευξη του στο τουρκικό BBC.
Η συνέντευξη Γιλντιρίμ πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλλερσον στην Τουρκία, σε μία περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο κόκκινο μετά και την τουρκική πολεμική επιχείρηση στη Συρία, η οποία αυξάνει την πιθανότητα ακόμα και στρατιωτικής αναμέτρησης των δύο συμμάχων.
Αναφερόμενος στην στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» την οποία διεξάγει η Τουρκία στην ΑΦρίν της Συρίας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής του YPG που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Άγκυρα έκανε εξ’ αρχής σαφείς τις προθέσεις της στη διεθνή κοινότητα, λέγοντας ότι «στόχος μας είναι να βάλουμε τέλος σε επιθέσεις που πραγματοποιούνται από την Αφρίν στη χώρα μας».
Για την Τουρκία το YPG συνδέεται με το PKK, ωστόσο το YPG για τις ΗΠΑ είναι σύμμαχος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
«Και οι δυο μας (σσ ΗΠΑ και Τουρκία) είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι, συνεργαζόμαστε επί σειρά ετών. Και παρ’ όλα αυτά η Αμερική βαδίζει χέρι χέρι με τους τρομοκράτες», σημείωσε ο Γιλντιρίμ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ υποστηρίζουν το YPG στην Μανμπτζί, ανατολικά της Αφρίν, πυροδοτώντας την ένταση μεταξύ των δύο συμμάχων. «Το να κρατάνε το YPG στην Αφρίν είναι εχθρική πράξη ενάντια στην Τουρκία είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην άρνηση των ΗΠΑ να εκδώσει στην Τουρκία τον κληρικό Φετουλλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ενώ η σιγή στο θέμα της προμήθειας όπλων στην Τουρκία, περιγράφεται ως «μυστικό εμπάργκο».
Στη συνέντευξη ο Μπ. Γιλντιρίμ κάνει αναλυτική αναφορά στην στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που διεξάγει η χώρα του στην Αφρίν, υπερασπιζόμενος την αναγκαιότητα της, ενώ ισχυρίζεται ότι στόχος δεν είναι οι άμαχοι…
in.gr
- Θεσσαλονίκη: Μαχαιριά στην καρδιά προκάλεσε τον θάνατο του 20χρονου – Πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει ζημιά και στη ΔΕΘ και στην πόλη
- Πιερία: Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση αγέλης σκύλων σε τουρίστρια – Παραμένει στη ΜΕΘ η 61χρονη
- Στο «κόλπο» για τον Ράιτ και ο Παναθηναϊκός – Η… επίσκεψη στο ΟΑΚΑ και το έντονο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα
- Ο Banksy αποκαλύφθηκε: Το τέλος της ανωνυμίας στην Ουκρανία, τα δικαστικά έγγραφα, οι Massive Attack – Έρευνα Reuters
- Οι κατώτατοι μισθοί στην ΕΕ για το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Γαμπρός στην Κρήτη ο ανιψιός της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Ζει σε χωριό του Ηρακλείου
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442