Βολές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς
της τόσο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και στο ζήτημα της ΠΓΔΜ,
καθώς και για την υπόθεση της Novartis εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,
μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. «Το μήνυμα της Ελλάδας
πρέπει να είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν
γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά». Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του
πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «είναι κατώτερος των περιστάσεων» και «δεν
έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο και
αδιαπραγμάτευτο: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι
ελληνικά. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό
διαπραγμάτευση».

«Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην ώρα τους» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Ένας πρωθυπουργός που υποτιμά την πατριωτική ευαισθησία και περιφρονεί τους πολίτες, δεν μπορεί να σταθεί στη θέση του. Είναι κατώτερος των περιστάσεων. Είναι ανίκανος να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας. Δεν έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Novartis, λέγοντας: «Πράγματι υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης τα χρόνια πριν από την κρίση. Αλλά όταν η ΝΔ περιέκοψε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Τσίπρας έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις. Πάει πολύ να ενδύεται το μανδύα της κάθαρσης αυτός που πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού».

Και εξαπέλυσε πυρά, λέγοντας: «Θέλω να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; ‘H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;»

«Αυτό που αποδείχθηκε πλέον ότι επιδιώκει η κυβέρνηση, είναι να διασύρει τους πολιτικούς της αντιπάλους, χωρίς να δώσει τη δυνατότητα στη Βουλή να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση. Την ίδια ώρα αποκλείουν κάθε περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών κατά του κ. Κουρουμπλή» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο