Στην Αγκυρα και ο πρέσβης Τζ. Πάιατ για συναντήσεις με την τουρκική ηγεσία
Το γεγονός ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, επισκέπτεται την Τουρκία στις 15 και 16 Φεβρουαρίου και θα έχει διαβουλεύσεις με την τουρκική ηγεσία είναι γνωστό. Ο κ. Τίλερσον θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Το γεγονός ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, επισκέπτεται την Τουρκία στις 15 και 16 Φεβρουαρίου και θα έχει διαβουλεύσεις με την τουρκική ηγεσία είναι γνωστό. Ο κ. Τίλερσον θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό και αποτελεί είδηση – βόμβα, είναι ότι στις συναντήσεις αυτές θα παρευρίσκεται ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ αλλά κι ένα πρόσωπο – έκπληξη.
Συγκεκριμένα, έχει κληθεί να μεταβεί στην Αγκυρα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν από δύο εβδομάδες ο κ. Πάιατ είχε πει ότι φοβάται ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο, εξαιτίας της συσσώρευσης τόσων πολλών πολεμικών μηχανών στην περιοχή.
Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία λίγα 24ωρα μετά το «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο και την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων είναι οι εξελίξεις στην Αφρίν, όπου οι Τούρκοι συνεχίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις τους. Επίσης, τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στη Συρία, μετά και την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στις κουρδικές περιοχές.
Το ενδιαφέρον, κι ενδεχομένως έτσι να δικαιολογείται η παρουσία του κ. Πάιατ, είναι ότι θα συζητηθούν και οι εξελίξεις γύρω από την ΑΟΖ στην Κύπρο, όπου οι εταιρείες που πραγματοποιούν γεωτρήσεις (ENI – TOTAL) απειλούν να σταματήσουν τις εργασίες τους λόγω της έντασης στην περιοχή.
Θα κατατεθούν προτάσεις προς αποκλιμάκωση της έντασης, τόσο στην ΑΟΖ όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, ειδικά στα Ιμια όπου έχει στηθεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σκηνικό, με ευθύνη της Αγκυρας.
in.gr
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442