Την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στην συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το υπουργείο Υγείας, κατόπιν του πορίσματος που συνέταξε σχετική επιτροπή.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στην συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το υπουργείο Υγείας, κατόπιν του πορίσματος που συνέταξε σχετική επιτροπή.

Ειδικότερα στο πόρισμα της Επιτροπής προτείνονται προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας:
– η απόσυρση του ανακοινωθέντος σχεδρίου με τον ισχυρισμό ότι δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά απεναντίας τα επιτείνει, καθώς το προτεινόμενο σύστημα εκπαίδευσης είναι συγκεντρωτικό.

«Οι επιστημονικές Εταιρείες περιορίζονται μόνον σε γνωμοδοτικό ρόλο. Όλες οι διοικητικές και οργανωτικές αρμοδιότητες που σχετίζονται με την εκπαίδευση, παραμένουν στο Υπουργείο και το ΚΕΣΥ. Στις οκτώ σελίδες του νομοσχεδίου δεν υπάρχει ούτε μία τέτοια αρμοδιότητα που εκχωρείται από το Υπουργείο στις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες, γεγονός που δεν συμβάλλει στην προαγωγή της εκπαίδευσης», υπογραμμμίζεται στα συμπεράσματα του πορίσματος.

Επιπλέον η επιτροπή ζητά οι Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες να διατηρήσουν την πλήρη επιστημονική, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια τους, να έχουν αρμοδιότητα ως προς την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γιατρών-μελών τους, και να ανατεθεί σε αυτές ουσιαστικός και αποφασιστικός ρόλος στη μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση.

Τέλος, προτείνεται η σύσταση «διεταιρικού οργάνου» από τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες Ειδικότητας, με σκοπό τη σύνταξη νέας πρότασης νόμου για τη μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση συμβατή με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις κοινές προτάσεις των Ιατρικών Εταιρειών Ειδικότητας.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr