Ένα από τα πλέον εμβληματικά sportscar της Toyota ετοιμάζεται να επιστρέψει, με αφετηρία την προσεχή διεθνή έκθεση της Γενεύης όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του αρχικά ως concept car.

Η ιαπωνική φίρμα έδωσε ήδη στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα γραφής μέσω ενός σκοτεινού μεν αποκαλυπτικού δε, teaser το οποίο δημιουργεί υψηλές προσδοκίες αφήνοντας να διαφανεί τμήμα μιας ιδιαιτέρως αθλητικής σιλουέτας και μια επιβλητική αεροτομή.

Σε ό,τι αφορά τις επίσημες συστάσεις το παραπάνω teaser συνοδεύεται από την φράση «ο θρύλος επιστρέφει μέσα από ένα σύγχρονο αγωνιστικό σκεπτικό το οποίο θα αναλάβει να υλοποιήσει τη δέσμευση της Toyota να επαναφέρει το εμβληματικότερο sportscar της στην αγορά».

Ανεξαρτήτως των επίσημων συστάσεων, το γεγονός είναι ότι ο διάδοχος του Supra θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην προσεχή ελβετική έκθεση δίνοντας ένα σαφές δείγμα των προθέσεων της Toyota σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές εκδόσεις παραγωγής του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί κατά καιρούς στη δημοσιότητα από στελέχη της Toyota, το νέο Supra το οποίο εξελίσσεται παράλληλα με την BMW Z4, κατόπιν σχετικής συμφωνίας συνεργασίας Βαυαρών και Ιαπώνων αναμένεται να διατεθεί σε τέσσερις εκδόσεις, (GR, GR Sport και GRMN) οι οποίες θα προσφέρουν διαφορετική ισχύ και ικανότητες φροντίζοντας σε κάθε περίπτωση να διαθέτουν ένα κράμα επιδόσεων και δυναμικών οδικών χαρακτηριστικών.

Εξάλλου, δεν αποτελεί μυστικό ότι στη διαδικασία εξέλιξης του αυτοκινήτου έχει ενεργό ρόλο το αγωνιστικό τμήμα της Toyota, Gazoo Racing, το οποίο και ανέλαβε να υλοποιήσει την επιθυμία του Akio Toyoda, επικεφαλής του ομίλου Toyota, για ένα δυναμικό και διασκεδαστικό προϊόν.

Ενδεικτική για τους στόχους της Gazoo Racing σε σχέση με το νέο Supra, είναι η δήλωση του επικεφαλής της Shigeki Tomoyama ο οποίος ανέφερε ότι: «το νέο μοντέλο πρέπει να είναι πρώτα ελκυστικό στους ιδιοκτήτες του προηγούμενου μοντέλου το οποίο διέθετε διπλά υπερτροφοδοτούμενο straight-six κινητήρα 600 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς. Την ίδια φιλοσοφία πρέπει να ακολουθήσουμε και στο νέο μοντέλο».

Κάπως έτσι, η κορυφαία έκδοση του νέου Supra δεν αναμένεται να ξεπερνά το βάρος των 1.500 κιλών προσφέροντας καταιγιστική ισχύ χωρίς να αποκλείεται και η αξιοποίηση ενός υβριδικού συνόλου το οποίο θα αντλήσει τεχνολογική έμπνευση από τα αγωνιστικά πρωτότυπα της Toyota που συμμετέχουν στο Le Mans.

Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται ότι όπως και στο Yaris GRMN, το Supra θα προσφέρεται με μια πλειάδα aftermarket επιλογών δια χειρός Τoyota και Gazoo Racing. Σε ό,τι αφορά τώρα το χρόνο άφιξης, η έκδοση παραγωγής του ιαπωνικού sportscar αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της εντός του 2019.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο