Μετανοιωμένος για την αναφορά στην κόρη του, η οποία, όπως είχε δηλώσει, του είχε πει ότι δεν θα πρέπει να λυπάται για την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, καθώς θα έχει περισσότερο χρόνο μαζί της φέρεται να είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με κύκλους του περιβάλλοντός του που επικαλείται η εφημερίδα «Tagesspiegel».

Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Γκάμπριελ, ο οποίος εξέφρασε και δημόσια την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό του από την επόμενη κυβέρνηση, τον οποίο, όπως είπε, πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ χωρίς κανένας από το SPD να τον ευχαριστήσει για το έργο του, το οποίο τυγχάνει ευρείας αποδοχής στην γερμανική κοινή γνώμη, προκάλεσε έντονη κριτική στο εσωτερικό του κόμματος, με πολλά στελέχη να τον κατηγορούν για «κακόγουστη εκμετάλλευση» του παιδιού του.

Ακόμη πάντως και μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Μάρτιν Σουλτς για το υπουργείο Εξωτερικών, οι πιθανότητες του κ. Γκάμπριελ να διατηρήσει τη θέση του φαίνονται περιορισμένες.

Όπως αναφέρει το dpa, ιδιαίτερα επιβαρυμένες είναι πλέον και οι σχέσεις του με την Αντρέα Νάλες, ενώ ο γενικός γραμματέας του κόμματος Λαρς Κλίνγκμπάιλ δήλωσε ότι «θα πρέπει να είναι σαφές σε όλους στο SPD ότι ο καιρός της δημόσιας συζήτησης για τα πρόσωπα πέρασε και όποιος χρησιμοποιεί άδικα μέσα, θέτει τον εαυτό του εκτός».

Αντιθέτως, ο εκπρόσωπος του κόμματος για τα θέματα οικονομίας Μπερντ Βέστφαλ τόνισε μιλώντας στην Handelsblatt ότι ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν στην κατανομή των υπουργικών θέσεων, καθώς «ως υπουργός Εξωτερικών έκανε εξαιρετική δουλειά και η μελλοντική κυβέρνηση θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις ικανότητές του».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο