Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες δύο ημέρες, από τις πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά.

Αναλυτικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν νωρίς το πρωί της Τρίτης στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, ενώ από το μεσημέρι θα επηρεαστούν η Πελοπόννησος (δυτική και νότια), η κεντρική Στερεά και πιθανόν η δυτική και βόρεια Θεσσαλία, καθώς και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά.

Συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο(πάνω από 600 μέτρα), στη δυτική Στερεά και δυτική Μακεδονία (από 600-700 μέτρα), στη Θεσσαλία (στα δυτικά και βόρεια) και τη βόρεια Πελοπόννησο (από 800-900 μέτρα).

Ανάλογα φαινόμενα θα επικρατήσουν και την Τετάρτη μέχρι τις πρωινές ώρες σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά του βορείου Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη, δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, ενώ μέχρι το μεσημέρι σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τη νύχτα.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο