Στη σημασία της συμφωνίας μεταξύ Αλβανίας και Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής αναφέρθηκε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως «θα διασφαλίσει μία καλύτερη διαχείριση της παράτυπης μετανάστευσης για το κοινό όφελος και της Αλβανίας και της ΕΕ».

Όπως παρατήρησε ο επίτροπος, η συμφωνία που θα επιτρέψει την ανάπτυξη στο μέλλον συνοριοφυλάκων στην Αλβανία, «θα αποτελέσει πρότυπο για άλλες παρόμοιες συμφωνίες στα Δυτικά Βαλκάνια», ενώ ευχήθηκε να γίνει η Αλβανία σύντομα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Αλβανία είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας, ιστορικά και γεωγραφικά και στο πλαίσιο της σημερινής γεωπολιτικής αστάθειας, μοιραζόμαστε τις ίδιες προκλήσεις στον τομέα τής μάχης κατά της παράνομης μετανάστευσης, της καλύτερης διαχείρισης των συνόρων μας και της επαρκούς αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Μοιραζόμαστε μία κοινή ιστορία και το μέλλον μας μπορεί μόνο να είναι κοινό και ευρωπαϊκό», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «η Αλβανία έχει τώρα μία ιστορική ευκαιρία να δέσει σταθερά το μέλλον της με την ΕΕ».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο