Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων από τον Καραλή στο επί κοντώ

Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων από τον Καραλή στο επί κοντώ

Μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων σημείωσε ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ με 5.78μ, στην πρώτη προσπάθειά του. Ο Έλληνας πρωταθλητής αρχικά υπερέβη τα 5.71μ καταρρίπτοντας την δική του περσινή κορυφαία επίδοση εφήβων στην Ελλάδα (5.70μ) και στη συνέχεια τα 5.78μ.

Αρκετές συγκινήσεις επιφύλασσε 2η η ημέρα των αγώνων του 32ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ, αφού είχαμε την κατάρριψη ενός παγκοσμίου ρεκόρ στην κατηγορία U20, Πανελληνίων ρεκόρ αλλά και επίτευξη τριών ακόμη ορίων συμμετοχής στο παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ (1-4/3). Πρωταθλητής Ελλάδας στους άνδρες αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με 50β και στις γυναίκες ο ΓΣ Κηφισιάς με 58β.

Μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων σημείωσε ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ με 5.78μ, στην πρώτη προσπάθειά του. Ο Έλληνας πρωταθλητής αρχικά υπερέβη τα 5.71μ καταρρίπτοντας την δική του περσινή κορυφαία επίδοση εφήβων στην Ελλάδα (5.70μ) και στη συνέχεια τα 5.78μ.

Ακολούθησαν τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στα 5.86μ για να σημειώσει και Πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών, αλλά έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρει. Το προηγούμενο παγκόσμιο εφήβων ήταν του Σουηδού Αρμάντ Ντουπλάντις με 5.75μ από τις 11 Φεβρουαρίου 2017 στη Νέα Υόρκη. Φυσικά ο Καραλής έπιασε και το όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ.

Παράλληλα η επίδοση αυτή αποτελεί απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, καθώς βελτιώνει και το 5.75μ του Κώστα Φιλιππίδη στον ανοιχτό στίβο. Ο 19χρονος άλτης θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τους αγώνες του την Τρίτη (13/2) στο μίτινγκ της Πράγας και την Πέμπτη (15/2) στο μίτινγκ του Τορούν, όπου θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη υψηλότερα.

«Τώρα όλα αρχίζουν. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις. Ημουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα πως είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο», είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: «Ο στόχος είναι πάντα να κοιτάω την τεχνική μου και να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό συνεχίζουμε και τώρα. Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε», είπε ο Καραλής μετά τον αγώνα του.

Έπιασαν το όριο για Μπέρμιγχαμ Δουβαλίδης και Πεσιρίδου

Ο Κώστας Δουβαλίδης έκανε το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Μπέρμιγχαμ στα 60μ εμπόδια κατά την 2η ημέρα των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στο ΣΕΦ, αφού στον τελικό τερμάτισε δεύτερος με 7.69, πίσω από τον Κύπριο Μίλαν Τραίκοβιτς (εκτός συναγωνισμού), ο οποίος με 7.55 σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ.

Ο Δουβαλίδης έπιασε το όριο στο ντεμπούτο του στη σεζόν, ωστόσο ένιωσε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο στο πέρασμα του τρίτου εμποδίου και αυτό είναι κάτι που τον προβληματίζει. «Με ενόχλησε ο δικέφαλος στο τρίτο εμπόδιο. Από την περασμένη εβδομάδα είχα μία μικρή σύσπαση την οποία και ξεπέρασα με θεραπείες. Αύριο θα έχω την ευκαιρία να αξιολογήσω την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση θα ακυρώσω τη συμμετοχή μου στο μίτινγκ του Τορούν», είπε ο έμπειρος αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου στη δεύτερη κούρσα της στη σεζόν φρόντισε να τη συνδυάσει με καλή εμφάνιση και όριο για το Μπέρμιγχαμ. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου τερμάτισε σε 8.11 και βελτίωσε το 8.24 της φετινής σεζόν.

«Συνήθως τρέχω στο επίπεδο που θέλω στην τρίτη μου κούρσα στη σεζόν», είπε αστειευόμενη η Πεσιρίδου και συμπλήρωσε: «Είμαι ικανοποιημένη και χαρούμενη από το αποτέλεσμα, ωστόσο ακόμη δεν είμαι στο επίπεδο που θέλω και μπορώ. Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές στο πρώτο εμπόδιο, που νομίζω θα με βοηθήσουν. Πριν το Παγκόσμιο θέλω να κάνω μία ακόμη κούρσα».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024