«Η οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας είναι ενθαρρυντική. Ασφαλώς θα
χρειαστεί να ληφθούν τα επόμενα χρόνια δύσκολες αποφάσεις, ώστε να μην
τεθεί εν κινδύνω η τωρινή πορεία της ανάκαμψης. Πιστεύω ότι η Ελλάδα
σύντομα θα σταθεί στα πόδια της και το εύχομαι από βάθους καρδίας στη
χώρα σας», λέει ο Ούντο Μπούλμαν, ο προσωρινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Μπούλμαν, που εμφανίζεται ως φαβορί για την προεδρία στην εκλογή που θα γίνει το Μάρτιο και εντεταλμένος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για ευρωπαϊκά θέματα, τονίζει στο ΑΠΕ σχετικά με το πότε προβλέπει να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους: «Πρόκειται για απόφαση του Eurogrοup. Από κοινού με την κοινοβουλευτική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υποστηρίξω οπωσδήποτε να εξεταστεί σοβαρά μετά το τέλος του προγράμματος σε ποιό βαθμό είναι αναγκαίες οι ελαφρύνσεις του χρέους και να τεθούν σε εφαρμογή εφόσον απαιτείται».

Ο Γερμανός πολιτικός είπε επίσης  ότι ως σοσιαλδημοκράτης υποστήριξε με όλες του «τις δυνάμεις τα περασμένα χρόνια ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιτάξει στην κρίση όχι μόνο μεταρρυθμίσεις αλλά και επενδύσεις» και πρόσθεσε ότι «εν τω μεταξύ ουδείς πλέον αμφισβητεί» την βαρύτητα του θέματος. «Μολαταύτα εμείς οι Σοσιαλδημοκράτες θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σθεναρά γι αυτό. Μόνον έτσι μπορούν να εξασφαλιστούν σε μόνιμη βάση η βιώσιμη ανάπτυξη και η απασχόληση, στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην πολιτική των θεσμών απέναντι στην Ελλάδα τόνισε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέκρινε σφοδρά τον θεσμό της τρόικας όπως επίσης και τις πρακτικές της. Το ότι η Ελλάδα λόγω της δραματικής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης έπρεπε να κάνει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και προσαρμογές είναι λογικό. Είναι εν τούτοις ασυμβίβαστο με την δική μας αντίληψη της δημοκρατίας το να υπαγορεύεται η λήψη τέτοιων σημαντικών μέτρων από θεσμούς οι οποίοι δεν έχουν ούτε δημοκρατική νομιμοποίηση, ούτε ελέγχονται. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον».

Για την συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ζητάμε περισσότερες επενδύσεις αντί φανατικών περικοπών. Πρόκειται για σαφή επιτυχία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD)», ενώ εκτιμά «ότι τελικά η πλειοψηφία (των μελών του κόμματος) θα υπερψηφίσει την συμφωνία για τον συνασπισμό» στην προσεχή εσωκομματική ψηφοφορία.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο