Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέαμα και... νοσταλγία στην πρώτη ημέρα του «All Star Game»

Θέαμα και… νοσταλγία στην πρώτη ημέρα του «All Star Game»

Πλούσιο θέαμα και αρκετή… νοσταλγία είχε η πρώτη μέρα του All Star Game που διεξάγεται στην Πάτρα, με τους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ να έρχονται αντιμέτωποι με τη νέα γενιά του αθλήματος. Οι παίκτες της All Time Stars που πάτησαν ξανά στο παρκέ δεν άφησαν περιθώρια στους «νέους» επικρατώντας με 108-92 σε ένα παιχνίδι που απουσίαζαν οι άμυνες και τα συστήματα.

Αποστολή στην Πάτρα: Νίκος Κλόκας

Πλούσιο θέαμα και αρκετή… νοσταλγία είχε η πρώτη μέρα του All Star Game που διεξάγεται στην Πάτρα, με τους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ να έρχονται αντιμέτωποι με τη νέα γενιά του αθλήματος.

Οι παίκτες της All Time Stars που πάτησαν ξανά στο παρκέ δεν άφησαν περιθώρια στους «νέους» επικρατώντας με 92 – 108 σε ένα παιχνίδι που απουσίαζαν οι άμυνες και τα συστήματα.

Οι φίλαθλοι του μπάσκετ που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Δημήτρης Τόφαλος» είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ξανά τις οργανωτικές ικανότητες των Παπαλουκά και Διαμαντίδη, τα τρίποντα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, τα καρφώματα του Αντώνη Φώτση και τις πλάκες των Λάζαρου Παπαδόπουλου και Γιάννη Γιαννούλη, που δεν σταμάτησαν στιγμή.

Το θέαμα αρκετό και από τους «μικρούς» που έδειξαν πιο σοβαροί, αλλά έσπασαν τα καλάθια με τα σουτ έξω από το τρίποντο.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς αναδείχτηκε MVP, καθώς είχε 11 πόντους, 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ! Το «εγώ» των παλιών … όχι μόνο δεν «πληγώθηκε», αλλά μπορεί να… κομπάζει πως η εμπειρία μετρά περισσότερο από τη φυσική κατάσταση και την αντοχή.

Πάντα ταπεινός ο “3D” Δημήτρης Διαμαντίδης, μπορεί να δήλωσε ότι «μάλλον είμαστε για το τοπικό,» αλλά η διαφορά των 16 πόντων… δεν τον δικαιώνει! Ενα ανακαινισμένο, πεντακάθαρο και σύγχρονο «Δημήτρης Τόφαλος» υποδέχτηκε το κοινό της Πάτρας, το οποίο αριθμητικά ήταν το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ σε αγώνα Σαββάτου στα 22 All Star Game στην ιστορία.

Σε πόντους, από τους νικητές ξεχώρισε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με 13, 11 είχε ο Παπαλουκάς και από 10 πέτυχαν οι Παπαδόπουλος, Ντικούδης και Γιαννούλης. Πρώτος σκόρερ από την ομάδα των Rising Stars αναδείχτηκε ο Κώστας Μήτογλου με 23 πόντους, ενώ μάζεψε επίσης 5 ριμπάουντ και έκανε 4 κλεψίματα. Εξαιρετικός ήταν και ο Βασίλης Χρηστίδης με 18 πόντους.

Στο αγωνιστικό μέρος, η αρχή πάντως ανήκε στους «μικρούς», με τον Κωνσταντίνο Μήτογλου να πετυχαίνει 15 πόντους στην 1η περίοδο, απέναντι στα παιδικά ινδάλματά του. Τσαρτσαρής και Ντικούδης ανέλαβαν δράση στο άλλο μισό, την ώρα που ο Παπαλουκάς μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη (5 στην 1η περίοδο) και οι Rising Stars προηγήθηκαν με 3 μόνο πόντους, 30-27 στο 10ο λεπτό.

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο» είναι τα τρίποντα για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ακόμη και αρκετά χρόνια, αφού «κρέμασε τα παπούτσια του». Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, με 2 τρίποντα στις αρχές της 2ης περιόδου έδωσε το έναυσμα για αντεπίθεση, με τον Γιάννη Γιαννούλη να βάζει τους «παλιούς» μπροστά 30-32.

Οι… διψασμένοι για μπάσκετ παλαίμαχοι τα έδιναν όλα! Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, συνεργασίες, αυτοματισμούς… λες και έκαναν καθημερινά προπόνηση μαζί. Αστοχοι έξω από τα 6.75 οι νέοι, βρέθηκαν στο -15, 44-59.

Το δεύτερο μέρος ήταν «μονόλογος» των επίλεκτων του παρελθόντος. Με 42 ριμπάουντ έναντι 30 των νέων που «πλήρωσαν» την εμμονή τους να σκοράρουν με τρίποντα, έχοντας μόνο 15/49 (!) έξω από τα 6.75. Στο τέλος, όμως αυτό που μετρούσε ήταν πως οι πρωταγωνιστές και των δύο ομάδων, οι προπονητές και κυρίως οι φίλαθλοι είχαν απολαύσει υψηλό θέαμα απέναντι στην ελίτ του παρελθόντος και το πολλά υποσχόμενο «νέο αίμα» του ελληνικού μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 30-27, 44-59, 67-89, 92-108

RISING STARS (Γιατράς – Καστρίτης): Κώττας 2, Φλιώνης 3 (1), Χαραλαμπόπουλος 6 (2), Μουράτος 2, Μήτογλου 23 (9/11 σουτ), Λούντζης 7 (1), Κόνιαρης 2, Κατσουλάκος, Καρράς 6, Σκούφης 6 (2), Μπιλλής, Χρηστίδης 18 (4/6 τρίποντα), Σκουλίδας 10 (3), Τσαλμπούρης 7 (1)

ALL TIME STARS (Πρέλεβιτς – Πετρόπουλος): Παπαλουκάς 11 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Φώτσης 3 (1),Διαμαντίδης 6 (2 τρίποντα, 5 ασίστ), Παπαδόπουλος 10, Βούκσεβιτς 9 (3/4 τρίποντα), Γιαννούλης 10, Αργυρόπουλος 5 (1), Χαραλαμπίδης 5 (1), Παπανικολάου 5 (1), Ντικούδης 10, Τσαρτσαρής 8, Κακιούζης 2, Βετούλας 3 (1), Χατζής 8 (2), Ρεντζιάς 2, Αλβέρτης 13 (3)

Το κυρίως μενού της διοργάνωσης είναι αύριο, Κυριακή, με τον αγώνα των Greek Stars κόντρα στους World Stars της Basket League, καθώς και τους διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων.

Ο Κόνιαρης προκρίθηκε στον διαγωνισμό τριπόντων των ανδρών

Ο Αντώνης Κόνιαρης ήταν ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων Νέων, στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, στο All Star Game 2018. O πόιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο διαγωνισμό τριπόντων των ανδρών που θα διεξαχθεί την Κυριακή (11/2).

Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος στον προκριματικό γύρο, με τον Κόνιαρη να συγκεντρώνει 19 βαθμούς, ενώ 16 είχε ο Ανδρέας Σκούφης. Στον τελικό, όμως ο Κόνιαρης επιβεβαίωσε πως είχε πιο «ζεστό χέρι» από τον αντίπαλό του.

Την Κυριακή, θα βρει απέναντί του τους Βαγγέλη Σακελλαρίου (Πανιώνιος), Λάνγκστον Χολ (Προμηθέας), Θάντους ΜακΦάντεν (Κύμη), Νώντα Παπαντωνίου (Γυμναστικός Λάρισας Φάρος), Κίκι Κλαρκ (Περιστέρι Α2) και Τόνι Μέιερ (Λαύριο)

Τα αποτελέσματα στον διαγωνισμό τριπόντων Νέων στο All Star Game 2018 έχουν ως εξής:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ) 19
Ανδρέας Σκούφης (Προμηθέας) 16
Δημήτρης Φλιώνης (Άρης) 14
Πέτρος Κατσουλάκος (2ο ΓΕΛ Πάτρας) 13
Γιώργος Τσαλμπούρης (Κολοσσός Ρόδου) 11
Βασίλης Μουράτος (Γυμναστικός Λάρισας Φάρος) 9

ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ) 18
Ανδρέας Σκούφης (Προμηθέας) 13

Ο Τσαλμπούρης προκρίθηκε στον διαγωνισμό καρφωμάτων των ανδρών

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης εξασφάλισε την πρόκριση στο διαγωνισμό καρφωμάτων των ανδρών (Κυριακή, 11/2) με το απόλυτο «10» και από τους 5 κριτές (!), συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στον αντίστοιχο διαγωνισμό των νέων στο All Star Game 2018.

Ο σέντερ του Κολοσσού Ρόδου νίκησε τον Κωνσταντίνο Μήτογλου στον τελικό για ένα βαθμό, μετά από εντυπωσιακά καρφώματα. Στα προκριματικά, εξαιρουμένου του Τσαλμπούρη που είχε 50 βαθμούς, οι υπόλοιποι 3 διαγωνιζόμενοι (Μήτογλου, Σκουλίδας και Φώτσης) συγκέντρωσαν από 49 βαθμούς! Οι κριτές αποφάσισαν να διεκδικήσει ο Μήτογλου την πρόκριση στον τελικό με τον Τσαλμπούρη και εν τέλει νικητής ήταν ο ψηλός του Κολοσσού.

Αντίπαλοι του Τσαλμπούρη στον διαγωνισμό καρφωμάτων της Κυριακής (11/2) θα είναι οι: Οκτάβιους Έλις (Προμηθέας Πατρών), Τζαχίν Κάρσον (Κόροιβος Αμαλιάδας), Αντουέιν Ουίγγινς (Λαύριο), Μάικλ Κάιζερ (Κύμη), Στέφαν Μούντι (Ρέθυμνο Cretan Kings), Παναγιώτης Φιλιππάκος (Παπάγου Α2)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ ΝΕΩΝ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
Γιώργος Τσαλμπούρης (Κολοσσός Ρόδου) 50
Κώστας Μήτογλου (Παναθηναϊκός) 49
Διονύσης Σκουλίδας (Κόροιβος) 49
Αντώνης Φώτσης (Ηλυσιακός) 49

ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
Γιώργος Τσαλμπούρης (Κολοσσός Ρόδου) 50
Κώστας Μήτογλου (Παναθηναϊκός) 49

OΣΕΚΑ: Νικητής ο Πελασγός

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η αγωνιστική αυλαία του «EKO All Star Game ’18» με τους επίλεκτους αθλητές της ΟΣΕΚΑ να κερδίζουν το χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε στο κλειστό «Δ. Τόφαλος». Η αναμέτρηση αν και στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε ντέρμπι, στο δεύτερο ο Πελασγός έφτασε στην επικράτηση επί του Πέλοπα με 50-43. Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιώργος Μακρής του νικητή Πελασγού, αθλητής του ΠΑΣΚΑ.

ΠΕΛΑΣΓΟΣ (Γαλάνης): Ακουμιανάκης, Στυλιανάκης, Μυρωνάκης, Γκοτζαράι, Ράσσα, Τσίνταρης, Κοντογιάννης, Φιλίππου, Σγαρδέλης, Μακρής, Ντομτζιόνι, Χριστοδούλου.

ΠΕΛΟΠΑΣ (Ζώτος): Αδαμόπουλος, Χαλδαίος, Παπαδόπουλος, Σταμάτης, Διμπιτούζης, Κωνσταντινόπουλος, Κεφαλάς, Τατάνι, Τσαπανίδης, Βάσσης, Κότσαρης, Χαμάντι.

Νικητής ο Περικλής Τσαπανίδης

Μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ακολούθησε ο διαγωνισμός τριπόντων. Ο Περικλής Τσαπανίδης του Άρη, αφού επικράτησε στο μπαράζ των προκριματικών, επιβλήθηκε στον μεγάλο τελικό του Άγγελου Διμπιτούζη. Στα προκριματικά συμμετείχαν ακόμα οι: Ατνάν Χαμάντι, Παναγιώτης Κοντογιάννης και Έρι Ράσσα.

Live Blog Live το All Star Game της Πάτρας


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024