Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αβραμόπουλος: Μήνυση κατά των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis

Αβραμόπουλος: Μήνυση κατά των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis

Μηνυτήρια αναφορά θα καταθέσει ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά των μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Μηνυτήρια αναφορά θα καταθέσει ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά των μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Κατά τη διάρκεια σχετικής ανακοίνωσης του, ο κ. Αβραμόπουλος, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο σκάνδαλο Novartis λόγω της θητείας του στο υπουργείο Υγείας, ανέφερε την πρόθεσή του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των «ψευδομαρτύρων», όπως τους αποκαλέσε που τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης είπε επίσης ότι θα ζητήσει από τον Άρειο Πάγο να άρει το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων.

«Κανένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας, και καμία σκευωρία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν θα αφήσω να ρίξει σκιά στο πρόσωπό μου», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και έκανε λόγο για «καθοδηγούμενη ψευδορκία,για πολιτική σκευωρία και για μια σκοτεινή υπόθεση, που βαραίνει ως σκιά την κοινωνία, υπονομεύει τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτικών προσώπων».

Και συμπλήρωσε ότι «ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια άθλια υπόθεση, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας. Δεν με αγγίζει, δεν με αφορά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αυτή η θλιβερή άθλια υπόθεση στημένων και υποκινούμενων συκοφαντιών με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα και άλλων προσώπων. Είμαι βέβαιος ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, οφείλει να κάνει έρευνα και όλα θα έρθουν στο φως».

Κάνοντας λόγο για «θλιβερή υπόθεση συκοφαντίας θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα» ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως «καταθέτω μηνυτήρια αναφορά κατά των ψευδομαρτύρων και ζητώ από τον Άρειο Πάγο να αποσύρει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Έχει υποχρέωση να το κάνει. Οι μαρτυρίες βασίζονται σε αόριστες φήμες, δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο».

«Αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα θα φέρω το ζήτημα στο σύνολο των θεσμών για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όσον αφορά στην υπόθεση των εμβολίων ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε «υπερήφανος» για τη διαχείριση λέγοντας πως υπεύθυνο είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Όταν ξέσπασε η κρίση συγκροτήθηκε διεπιστημονική επιτροπή. Τώρα οι κουκουλοφόροι τη συνδέουν με την υπόθεση της Novartis. Ο κουκουλοφόρος που σύντομα θα αναγκαστεί να βγάλει την κουκούλα ψεύδεται διότι δεν υπήρξε δεύτερη παραγγελία από τη Novartis. Προηγήθηκε έρευνα αγοράς και τότε η Novartis δήλωσε επίσημα αδυναμία προσφοράς» πρόσθεσε.

Τι απαντά για τα 8 εκατομμύρια εμβόλια

«Στη Novartis πληρώθηκαν 1,4 εκατομμύρια δόσεις. Οι οδηγίες τότε από τον ΠΟΥ έλεγαν ότι απαιτούνται δύο δόσεις κατ΄ άτομο. Η Ελλάδα αποφάσισε ότι έπρεπε να εμβολιστεί ο μισός πληθυσμός δηλ. 4 εκατομμύρια. Ο ΠΟΥ όμως αποφάσισε στη συνέχεια τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού. Δηλαδή οκτώ εκατομμύρια κατοίκων επί δύο δόσεις για τον καθένα».

«Δύο μήνες μετά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός κρίνει ότι μία δόση κατ άτομο είναι επαρκής. Το υπουργείο ακυρώνει την πρώτη παραγγελία και επιστρέφει στην αρχική απόφαση κάλυψης. Οι εταιρείες προσέφυγαν στη διεθνή Δικαιοσύνη και το ΚΕΛΠΝΟ κερδίζει με ανταγωγές την υπόθεση. Μόνο η Ελλάδα προσέφυγε στη διεθνή διαιτησία. Ακολούθως, ο ΠΟΥ έδωσε εύσημα στην Ελλάδα για τους χειρισμούς της και την έγκαιρη θωράκιση του πληθυσμού. Λέει ο μάρτυρας ότι ο «υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή». Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αυτό είναι εύσημο για τον Καραμανλή» πρόσθεσε.

«Η δικαιοσύνη θα κρίνει ποιοι εμπλέκονται σε αυτή τη σκευωρία θα τη βοηθήσουμε να τους ανακαλύψει και να τους φέρει στο εδώλιο» τόνισε επίσης για να καταλήξει: «Στόχος η Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η πολιτική τάξη της χώρας».

in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024